naar inhoud
logo we zijn energiek

Wij zijn energiek

05 nov
Met ‘Energieke dorpen’ willen we mensen bij elkaar brengen om aan de slag te gaan met het besparen en het opwekken van energie. Samen maken we van jouw dorp een Energiek dorp! Spreek dus af met jouw buren, vrienden, collega’s uit het dorp en schrijf je samen in voor een van onze gratis energieke opt
  1. Energyparty

Bij een Energyparty is een inwoner, net zoals bij een Tupperware-party, de gastheer of gastvrouw die enkele buren, vrienden, collega’s uitnodigt, samen met hun energierekening. Tijdens de party ontdek je onder begeleiding van deskundigen welke mogelijkheden jij hebt om je energieverbruik te verlagen. Op het einde wordt ook hier de gastheer of gastvrouw beloond voor de gastvrijheid.

Wil jij thuis een energyparty organiseren? Schrijf je dan als de bliksem in!

 

  1. Warmtefoto

Wil je weten of je woning warmte verliest en waar die warmte verloren gaat? Het uitvoeren van een warmtescan van de gevel kan hierop een antwoord geven. Als je weet waar de warmte het huis verlaat, kun je veel gerichter nadenken over maatregelen. Dankzij infrarood-thermografie zie je meteen de probleemzones. Spreek samen met de buren uit de straat of eventueel de aanpalende straten af en schrijf je in.

 

  1. Energiemonitoring

Wat kost een wasbeurt? Of hoeveel energie verbruikt je diepvriezer? Er lekt ongemerkt veel energie weg, maar dat zie je niet. Energiemonitoring via een Smappee-toestel kan je daarbij helpen. Dit is een klein bakje dat we ter hoogte van je meterkast aansluiten op je elektrische installatie met een stroomklem. Gedurende een week worden continu alle verbruiken van de verschillende toestellen gemeten. Spreek met de buren uit de straat of de aanpalende straten af en schrijf je in.

 Registreer je energieverbruik en win 1.000 euro voor jouw dorp!

 Onder het motto ‘meten is weten’, is een zicht krijgen op je huidige energieverbruik een belangrijk startpunt om energie te besparen. Via energieID bieden we de inwoners van elk dorp van Diksmuide een gratis eenvoudig platform aan om de meterstanden te registreren. Je kunt niet alleen ontdekken hoeveel je verbruikt en wat er beter kan, maar het dorp dat erin slaagt de meeste mensen te motiveren (procentueel) om zich in te schrijven op energieID wint een cheque ter waarde van 1.000 euro. Schrijf je in via www.energieid.be/groups/wijzijnenergiek.

 

Het project ‘Energieke dorpen’ is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur Diksmuide en krijgt subsidies van het plattelandsontwikkelingsprogramma Leader.

 

 

i

Dienst duurzaamheid

Heernisse 6

051 79 31 42

duurzaamheid@diksmuide.be

www.wijzijnenergiek.be

Nieuwsoverzicht