naar inhoud
kind met bord in de hand

De bende van Diksmuide

31 okt
De klimaatbende is een bonte bende van directies, leerkrachten, medewerkers van het stadsbestuur en natuurlijk ook de leerlingen zelf! Ze gaan aan de slag in hun eigen school, dagen andere scholen uit en leren met wat ondersteuning en informatie van MOS (Milieuzorg op school) hoe ze echt kunnen help

Op 1 oktober traden de leerlingen van het vijfde leerjaar van alle lagere scholen in Diksmuide toe tot De bende van Diksmuide. Daarvoor ondertekenden ze een klimaatcharter. Vorig schooljaar volgden de leerkrachten het opleidingstraject. Nu is het de beurt aan de kinderen.

 Spelenderwijs toonden we op de startdag aan hoe het beter kan. Een appel kopen bij de lokale boer of kraantjeswater drinken. Tijdens deze startdag kregen ze ook hun eerste twee opdrachten mee: een logo creëren voor hun bende en de CO2-uitstoot met 5 % proberen te verminderen tegen het einde van het schooljaar.

 Diksmuide is de eerste stad in West-Vlaanderen die al zo ver staat met haar klimaatbende.

Klimaatbendelied Wij doen mee’ - Radio Oorwoud

Kan u ons goed horen? Knoop het dan goed in uw oren! 1, 2, 3, 4 ...

Wij doen mee, wij willen resultaat want wij zijn de toekomst waar het over gaat. Wij doen mee, wij willen resultaat want wij zijn de toekomst waar u over praat.

 

 

i

Dienst duurzaamheid

Heernisse 6

051 79 31 42

duurzaamheid@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht