naar inhoud
Jongen met pet

Ontmoet onze Diksmuidse vlogger Pepe Blue

31 okt
“Goeiemorgen deze morgen, mijn naam is Pepe Blue”. Hiermee opent de Diksmuidse vlogger Kevin Van de Kerckhove (36) de meeste van zijn vlogs. Een vlogger neemt zijn camera overal mee en filmt wat hij of zij doet. Het resultaat verschijnt op YouTube.

Vloggen (samentrekking van video en bloggen) is iets wat in 2018 echt is doorgebroken, denk maar aan de filmpjes van Linde Merckpoel, Peter Van de Veire en Enzo Knol. Kevin post onder de naam ‘Pepe Blue’ nagenoeg elke dag een nieuwe vlog op YouTube. Zie het als een dagboek, maar dan in videovorm en openbaar voor al wie het wil bekijken.

 Onlangs liep hij onze communicatiedienst binnen. Hij ontdekte de UiT-kalender en laat zich er graag door inspireren om het aanbod in Diksmuide in beeld te brengen. Hoog tijd om kennis te maken!

 Welkom Pepe Blue! Hoe ben je gestart met deze hobby? Eigenlijk ben ik gestart door mijn zoon. Hij keek op YouTube regelmatig naar filmpjes van Enzo Knol en Bunny Vlogs. Het leek me wel fijn om ook zoiets te doen. Op een familiefeestje haalde ik dan mijn gsm boven en begon te filmen. ’s Avonds stak ik de vlog in elkaar waarna ik die op YouTube postte. Ik had meteen een aantal kijkers, wat me motiveerde om het vaker te doen. Na een jaar ben ik trots om al 6.500 volgers te hebben.

 Waar komt de naam ‘Pepe Blue’ vandaan? Veel mensen vragen me dat. Mijn grootvader noemden we altijd ‘pepe Leffe’ omdat hij alles verzamelde wat met Leffe te maken had. Omdat ik Blu-rays verzamel, kreeg ik van mijn petekind de naam Pepe Blue. Eigenlijk hoor ik mijn eigen voornaam nauwelijks nog. Iedereen spreekt me nu aan met Pepe Blue.

 Wat mogen mensen verwachten in je vlogs? Ik toon in mijn vlogs letterlijk wat ik die dag uitspook. Het leven zoals het is, met de goeie en slechte dagen. Misschien spreekt het daarom zoveel mensen aan. Er is niets in scène gezet. Net zoals mensen elke dag hun favoriete soap willen zien, kijken anderen liever naar mijn vlog.

 Word je soms herkend? Onlangs was ik samen met mijn vrouw in Nieuwpoort aan het wandelen. Een man van 63 herkende me en sprak me aan. Hij vertelde dat hij elke dag naar mijn vlogs kijkt. Dat het als het ware een verslaving is geworden.

 Heb je een zicht op wie je volgers zijn? Het is een heel divers publiek. Vaak krijg ik in privéberichten reacties op mijn vlogs. Soms ontvang ik een selfie van een hele familie die naar mijn vlog kijkt. Ook in Leuven heb ik volgers. Zo kreeg ik eens een filmpje door van een student. Toen hij de camera draaide zag ik plots wel twintig mensen. Ze riepen allemaal samen “Goeiemorgen deze morgen”. Dat was echt fantastisch.

 Elke dag vloggen zal wel intensief zijn. Wat motiveert je om verder te doen? Geld verdien ik er natuurlijk niet mee. Ik film vooral in mijn vrije tijd voor of na het werk. Maar als mensen je herkennen en aanspreken, dan geeft me dat een leuk gevoel. En als iemand een positieve reactie geeft, dan fleur ik helemaal op.

 Heb je al negatieve reacties gekregen? Ja, helaas krijg ik af en toe haatreacties. ‘Je bent te oud om te vloggen, zou je niet beter stoppen’, of ‘je vlogs zijn saai’. Meestal reageer ik daar niet op. Eén iemand stopte maar niet met reageren. Toen ik voorstelde of het niet beter zou zijn om gewoon vriendelijk te zijn tegen elkaar antwoordde hij: “Ik heb er mijn plezier in om je te kleineren." Toen moest ik wel even slikken. Ik hoor bij andere vloggers dat zij net dezelfde reacties krijgen. Gelukkig overstemmen de positieve reacties wel de negatieve. Mensen die niet houden van mijn vlogs, moeten er maar niet naar kijken. De negatieve reacties krijg ik bovendien enkel digitaal. Veilig van achter hun pc of smartphone dus. Nog niemand reageerde negatief rechtstreeks tegen mij.

 Hoe kunnen mensen jou volgen? Dat is eenvoudig. Surf naar www.youtube.com/channel/UC9IZaL8x1XjInbs3-ZtBmwA . Rechts klik je op de rode knop ‘abonneren’ om mij te volgen. Op Facebook vind je me onder dezelfde naam. Via Instagram zoek je best onder ‘Official Pepe Blue’.

 Wil je nog iets kwijt? Op YouTube is er plaats voor iedereen. Of je nu graag vlogt, of je wil iets anders tonen. Je moet geloven in jezelf en 100 % staan achter de video’s die je uploadt. Wil je graag iets in de kijker zetten via mijn vlog? Je mag me altijd contacteren via sociale media! Pepe Blue is good for you!

 

 

i

Dienst communicatie

Heernisse 6

051 79 32 15

communicatie@diksmuide.be

 

Nieuwsoverzicht