naar inhoud
Elektriciteitsleidingen

Bovengrondse leidingen gaan ondergronds

09 okt
In Diksmuide vervangt Infrax de komende twee jaar ruim 44 kilometer bovengrondse leidingen door 48 kilometer ondergrondse netten.

In het verleden werden heel wat luchtlijnen met middenspanning aangelegd. Dit was noodzakelijk om afgelegen dorpen en bedrijven te voorzien van elektriciteit. Deze luchtlijnen zijn echter niet mooi in het landschap en veroorzaken ook problemen. Zo zijn er jaarlijks meer dan vijftien stroomonderbrekingen door blikseminslag of stormweer. Daarnaast worden bepaalde luchtlijnen soms beschadigd door landbouwvoertuigen wat extra onderhoudkosten meebrengt.

 

Ondergronds

Infrax West heeft het hoogste aantal kilometers luchtnetten van alle distributienetbeheerders. Om de veiligheid te verbeteren en stroomonderbrekingen te beperken, brengt Infrax West zijn middenspanningsluchtnetten volledig ondergronds. Het is een groot project dat een tweetal jaar zal duren.

 

Diksmuide

Voor onze stad gaat het om ruim 44 kilometer bovengrondse leidingen die door 48 kilometer ondergrondse netten worden vervangen. Op die manier verdwijnen er 440 palen van 10 tot 14 meter hoog uit het Diksmuidse landschap.

 

Kostenplaatje

De investeringskost voor Diksmuide bedraagt 6.125.000 euro. In totaal brengt Infrax West 55 km luchtlijnen ondergronds. Naast Diksmuide worden de werken uitgevoerd in Gistel, Hooglede, Middelkerke en Oudenburg. De totale kosten bedragen 7,83 miljoen euro.

 

 

i

Technische dienst

Heernisse 6

051 79 31 00

technische.dienst@diksmuide.be

 

Nieuwsoverzicht