naar inhoud
Digitaal

Uittreksel uit het strafregister krijg je na vijf minuten al in je mailbox

28 sep
Sinds kort kun je een uittreksel uit het strafregister volledig digitaal aanvragen en ontvangen. Je ontvangt het uittreksel nauwelijks vijf minuten later al in je mailbox.

Het uittreksel uit het strafregister volgt het rijtje van acht andere attesten die je sinds afgelopen zomer volledig digitaal kunt aanvragen. Wie het niet zo heeft voor het digitale, kan uiteraard nog steeds terecht bij de dienst burgerzaken in het stadhuis voor een geprint attest.

 

Hoe werkt het?

Je kunt je aanvraag voor een attest starten op www.diksmuide.be, klik door naar ‘vraag online aan’ en kies het document dat je wilt aanvragen. De attesten die je thuis automatisch in je mailbox krijgt, herken je aan ‘meteen in je mailbox’. Rechts op het scherm staat hier telkens eID bij. Wil je zo’n aanvraag doen, dan is een eID-reader wel vereist. Wie geen eID-reader heeft, kan het gewone formulier invullen. Een medewerker van de dienst burgerzaken maakt in dat geval het attest op en stuurt het op met de post. Wie het niet zo heeft voor digitale formulieren kan uiteraard nog steeds terecht bij de collega’s van de dienst burgerzaken.

 

Let op, een model 596.2 uit het strafregister kan wettelijk gezien nog niet volautomatisch afgeleverd worden. Hiervoor contacteer je best de dienst burgerzaken.

 

Overzicht 9 volautomatische attesten

Voor volgende zaken hoeven inwoners in principe niet meer naar het stadhuis te komen:

Nieuwsoverzicht