naar inhoud
mevrouw en schilderij

Kunstacademie in beeld

06 sep
Katrien Veracx uit Houthulst is al jaren gepassioneerd door schilderkunst. Ze volgt les aan onze academie voor beeldende kunst. Katrien heeft in de academie een boeiende hobby ontwikkeld die haar vrije tijd enorm verrijkt.

“Ik ben opgegroeid in een creatief gezin,” vertelt Katrien. “Mijn moeder was ontwerpster van cementtegels. Als kind was ik erg geboeid door de kleuren en de patronen van die ontwerpen. Ik was pas vijf jaar toen ik de modellen natekende die mijn creatieve zussen leerden ontwerpen in de opleiding snit en naad."

 

Katrien bouwde een carrière uit in de bedrijfswereld. De behoefte om creatief bezig te zijn, bleef sterk aanwezig. Twee jaar geleden ontdekte ze de academie en startte ze een opleiding in Diksmuide bij het atelier schilderkunst onder leiding van Anne Vanoutryve.

 

Katrien startte van nul, maar er ging meteen een hele nieuwe wereld open. Een wereld van kleur en vrijheid om kunst te creëren, te  bewonderen en er intens van te genieten.

“Ik leerde hoe je een schilderij of een tekening opbouwt en afwerkt, hoe je diverse technieken toegepast om een resultaat te bereiken. Ik leerde er ook tekenen naar waarneming en model,” getuigt Katrien enthousiast.

 

Interesse?

In september kun je gratis proeflessen volgen. Het atelier schilderkunst van Anne Vanoutryve vindt plaats op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 21.50 uur in De Opstap, Hendrik Consciencestraat 36, Beerst. Info: Anne Vanoutryve, 0471 08 26 23.

 

 

i

Kadens

051 79 34 30

academiebeeld@diksmuide.be

www.kadens.be/beeld

Nieuwsoverzicht