naar inhoud
Parktheaterfestival Park op Stelten (Stad Diksmuide)

Park op Stelten met internationale acts

16 jul
Op woensdag 15 augustus verandert het anders zo rustgevende stadspark in een bruisende theaterplek. Park op Stelten lokt elk jaar tussen 3.000 en 5.000 bezoekers. Dit maal staan er een aantal internationale namen op het programma.

Vrijwillligersfeest tijdens het evenement

De inzet van vrijwilligers is onbetaalbaar en dus van onschatbare waarde. De vele honderden vrijwilligers die actief zijn in Diksmuide worden op ‘Park op Stelten’ als eregast verwelkomd. Iedereen die aan vrijwilligerswerk doet in Diksmuide kan zich hiervoor inschrijven. Dat kan per mail (tenpatershove@diksmuide.be), telefoon (051 79 32 80) of via het invulstrookje, met vermelding van de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet. Je drank-en eetbon ontvang je als je je op 15 augustus aanmeldt aan het onthaal tussen 10.30 en 11.30 uur.

 

Programma

Download de programmafolder in de rechterkolom van of onderaan deze pagina. 

In de namiddag staan een aantal bekende namen op het programma. Krijmfresj zal misschien geen belletje doen rinkelen, Stefan Paridaen, de ene helft van Krijmfresj, daarentegen zal Vlaanderen wellicht nog kennen van zijn tweede plaats in Belgium’s Got Talent. En er zijn nog meer kleppers. Zo komt Anne Klinge ook naar het stadspark. Zij schopte het in Britain’s Got Talent ver met haar gekke voetenwerk. We geven een overzicht van alle acts en wat je mag verwachten.

 

FOODCOURT

(vanaf 11.30 uur)

Onze streekproducenten verwennen je met heel wat lekkers op onze foodcourt rond de kiosk. Kom met de hele familie genieten van een gezellige picknick te midden van animatie en groen tijdens Park  op Stelten. Iedereen kan kiezen voor een ander gerecht, maar tegelijk samen eten en genieten.

 

TOEGANKELIJKHEID

Het stadsbestuur van Diksmuide levert samen met Inter extra inspanningen om dit evenement toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Neem contact op met de organisatie als je met vragen zit over je bezoek aan het theaterfestival. Er zijn vrijwilligers van Inter aanwezig op wie je een beroep kunt doen. Spreek hen gerust aan.

 

The Cave

“Why rock at home when you can roll with us”, is de slogan van deze West-Vlaamse coverband

 

Trashbeatz

Wist je dat er muziek zit in afval? Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er een fantastisch muzikaal optreden uit.

 

Pieter Jan Beghein

Mondharmonicavirtuoos

Deze mondharmonicavirtuoos treedt stilaan in de voetsporen van Toots Thielemans. Een zomerse  cocktail en een jazzy muziekje op de achtergrond. Wat heeft een mens meer nodig om te ontspannen?

 

Springbeest

Springkastelendorp

(13.30 - 20.00 uur)

Door de werken in de Stationsstraat verhuist het springkastelendorp naar de Oostvesten. 

Kom ravotten op onze spectaculaire hindernisbanen of doe een duik in het ballenbad.

 

Guapa

Kindergrime

(14 - 18.30 uur)

Laat Guapa je gezichtje omtoveren in een kleurrijke zomersnoet of kies voor een mooie glittertattoo op je zongebruinde lijf.

 

Compagnie Charlie - Peek-a-boo

(a knock-out comedy)

Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist: voor een ei, voor een verloren weddenschap, een vrouw, in voor- en tegenspoed, voor vergane glorie, voor eeuwige roem. Het zijn Bohemers, boksers, broers! Slechts één wordt de king van de ring. En de dag nadien begint alles van voren af aan.

 

Krijmfresj - Eureka

Na jaren onderzoek hebben Dr. Breinstein en Dr. Menteljef een theorie ontwikkeld om gedachten te kunnen lezen! De laatste testen op het veld waren positief en nu is het tijd om de theorie voor te stellen aan het grote publiek. 2 dolgedraaide wetenschappers, 3 experimenten en een onvermijdelijk Eureka moment!

 

Fabuloka - Staal

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een  droom hebben.

 

Ulik - Mecanocomic

ULIK is een entertainer en een uitvinder. In mecanocomic combineert hij al zijn wonderlijke uitvindingen zoals de hoogvlieger en de god van de drums.

 

Les Contes D’Asphaldt - Octaaph

Octaaph, een meer dan levensgroot vogelskelet, wordt door een echtpaar een blik op de levende wereld gegund. Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart.

 

Anne Klinge – Hand&Fusstheater à britain’s got talent.

Anne Klinge speelt poppentheater met “handen en voeten” - op zo’n manier dat je af en toe vergeet dat hier geen echte acteurs op het podium optreden, maar alleen natuurlijke ledematen.

 

Back Up Theatre - Comfortable

Hoe kan het ook anders zijn: buiten koken leidt tot gebakken lucht. In deze knettergekke show, dekken drie eigengereide koks zelf de tafel en presenteren hun nieuwe recept. Gaandeweg slaat hun fantasie volledig op hol. Van Zorro en het vrijheidsbeeld, terroristen en Maria, Ghostbusters en Chinese  leeuwen, tot messenwerpen en superman. Alles komt tussen tafeldekken en groente snijden in razende vaart voorbij. Verbazend eigenlijk dat er op het einde toch werkelijk soep is. Een driedimensionaal haute-cuisine spektakel met comfortabel stuntwerk en een snufje zout.

 

Poppentheater Ahoy - Mensenkind

Haal me uit deze doos! Waar ben ik? Wie ben jij? Heb jij de sleutel? Neen, merci, ik wil geen zoen. Neen merci, ik wil geen ballon. Ik ben Lea, ik ben een mensenkind. ik wil terug naar mijn broer. Hij is  jarig.

 

Theater Tieret - Camera Obscura

Kijk eens naar het vogeltje! Een authentieke portretfotograaf ontvangt jouw gasten en lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal met hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld. Perfectie blijkt plots toch van deze wereld, al durft alles soms wel eens lichtjes uit de hand te lopen. Clichés vallen bij bakken naar beneden en wie laatst lacht, heeft waarschijnlijk de klik gemist.

 

Meneer Dinges - Grand Piano

Een grote piano, maar dan anders. Op de grote vierkante toetsen kun je lopend, springend en klimmend je eigen muziekstuk bij elkaar spelen. Of probeer je een bekende melodie? De Grand Piano daagt uit en verrast. Pianospelen is nog nooit zo leuk geweest.

 

i Dienst evenementen, Grote Markt 6, 051 79 30 60, evenementen@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht