naar inhoud
boekenruilkast

Boekenruilkast

13 jul
Diksmuide plaatst een boekenruilkast aan de haven en in Beerst. Ruilen is hip! Het is behalve gratis en leuk ook duurzaam en sociaal. Geef dus ook jouw boeken een nieuw leven.

Hoe werkt het? Je kiest een boek uit de kast en zet er eentje van jezelf in de plaats. Dit kun je zo veel herhalen als je wil. Ter plekke lezen mag natuurlijk ook. Je kunt een briefje nalaten voor de originele eigenaar of via de sociale media aankondigen dat je een nieuw boek hebt geplaatst.

 

Het eerste boekenruilkastje plaatsen we aan de jachthaven. Met zicht op de IJzer kan je er gezellig kuieren en genieten, ook met een boek. De stadsbibliotheek zorgt voor een startcollectie.

 

Ook in Beerst kan je een ruilkastje vinden (H. Consciencestraat). Daar zorgde kunstenares Heidi Darras voor. Vooral de kinderboeken zijn erg in trek, getuigt Heidi.

 

Wil je zelf ook zo’n kastje aan je gevel hangen, neem dan zeker contact op met de bib. Ook voor meer info of het melden van mankementen of schade aan de havenruilkast kun je terecht in de bib.

 

Met dit initiatief willen we het ruilen en recycleren onder de aandacht brengen, mensen aan het lezen zetten en het bibliotheekbezoek stimuleren.

 

i

Bibliotheek

Koning Albertstraat 24

051 79 32 90

bibcontact@diksmuide.be

www.diksmuide.be/bibliotheek

Nieuwsoverzicht