naar inhoud
blauwe zone 2 uur parkeren

Gebruik de parkeerschijf correct

13 jul
Met de nakende heropening van de Bortierlaan willen we graag de hoofdlijnen van het parkeerbeleid nog eens overlopen. We leggen ook uit hoe je de parkeerschijf correct gebruikt in de blauwe zone.

De parkeerschijf werkt met halve uren. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Dus niet tussen twee strepen. Kom je bijvoorbeeld om 14.06 uur aan, dan zet je de pijl op 14.30 uur. Leg de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen.

  

Mag ik de parkeerschijf verdraaien?

Als de parkeerduur verstreken is, mag je de schijf niet opnieuw verdraaien zonder het voertuig te verplaatsen. Dit wordt niet aanvaard. Evenmin mag je meerdere schijven naast elkaar gebruiken.

 

Parkeerschijf vergeten of verkeerd?

Plaats je geen geldige blauwe schijf, is ze niet leesbaar of is de parkeerduur verstreken, dan word je verondersteld om te kiezen voor het halvedagtarief van 25 euro. Voor vragen over parkeerbonnen moet je je wenden tot het parkeerbedrijf Streeteo by Indigo (zie contactgegevens onderaan het artikel).

 

Courante fouten zijn bijvoorbeeld:

Ik kom aan om 11.45 uur op de parking

 

Fout: tussen twee lijnen   

Fout: foutieve parkeerkaart (strepen per 15 minuten)

Fout: niet het uur tot wanneer je mag blijven      

Goed: het streepje volgend op je aankomsttijdstip

 

LET OP!

Er zijn ongeldige parkeerschijven in omloop, met name deze die een andere tijdsindeling hebben dan per half uur. Alleen de parkeerschijven met een tijdsindeling per half uur zijn geldig om te gebruiken.

  

Parkeren kan in vier belangrijke zones

 

  • In de donkerblauwe zone moet je een parkeerschijf leggen tussen 8 en 18 uur. Dit van maandag tot en met zaterdag, exclusief feestdagen en 11 juli. Hier mag je twee uur parkeren en deze zone omvat bijna de volledige binnenstad.
  • Als je langer dan 2 uur in de middag wil parkeren, zijn er een aantal zones voorzien waar de parkeertijd gelimiteerd is tussen 8 en 14 uur, de lichtblauwe zone. Op die manier kunnen bezoekers die aankomen vanaf 11.31 uur blijven staan tot 8 uur ’s ochtends de dag erna. Zones die hiertoe behoren zijn: de parking aan de bushaltes van De Lijn, de parking aan het zwembad, de Sint-Jansstraat, het Sint-Jansplein, de parking van het lokaal dienstencentrum - CC Kruispunt, de Fuselierstraat, de Rosemarijnstraat en de IJzerlegerstraat.
  • In de groene zone van de Stovestraat en Kwadestraat mag je enkel parkeren met een bewonerskaart van Diksmuide.
  • Als je je auto zonder tijdslimiet wilt parkeren kies je best voor een van de centrumparkings (roze zones). Dit is ideaal om te werken in Diksmuide of om de trein te nemen. Deze parkings bevinden zich aan de achterzijde van het station (toegang via Esenweg), in de Beerstblotestraat, en in de Fabriekstraat. Ondertussen bevinden zich op de laatste twee parkeerplaatsen elektrische oplaadpunten. Hier is plaats om vier auto’s op te laden.

 

i

Dienst mobiliteit

Heernisse 6

051 79 30 32

mobiliteit@diksmuide.be

 

Streeteo by Indigo

Duinkerkelaan 56 b, 8660 De Panne

058 58 01 00,

parkeren.diksmuide.be@streeteo.com

be.streeteo.com

 

Openingsuren kantoor Streeteo

Maandag van 9 tot 12 uur, dinsdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Vrijdagnamiddag niet tijdens de schoolvakanties. Zaterdag enkel tijdens de schoolvakanties van 9 tot 12 uur.

Nieuwsoverzicht