naar inhoud
thema zomerse vrijdagen

Binnenkort weer Zomerse Vrijdagen met gratis optredens

15 jun
Voor de vijf meest zomerse vrijdagen van komende vakantie moet je in Diksmuide zijn. Omdat we van afwisseling houden worden de Zomerse Vrijdagen telkens bij een andere lokale horecazaak georganiseerd. De optredens starten telkens vanaf 21 uur en zijn volledig gratis.

 

6 juli - Muziekclub 4AD – Shakedown Tim & The Rhythm Revue

The blues and nothing but the blues. Met de authentieke sound van een vintage fat body gitaar, vette saxlijnen, een strakke ritmesectie en diepe bassen heeft Shakedown Tim & the Rhythm Revue alle ingrediënten in huis voor een memorabele muzikale reis naar het Zuiden van de V.S. Met twee zwoele sets zorgen ze alvast voor een warme start van jouw zomer.

 

13 juli - The General Store – Skumic en Kleine Sanders

West-Vlaamse rappers Skumic en Kleine Sanders doen al zes jaar podia daveren maar sinds hun deelname aan Belgium’s Got Talent kreeg hun bekendheid een boost. Dit grappige duo brengt persoonlijke verhalen met emotionele dieptes, maatschappelijke en politiek getinte onderwerpen en dit alles op de nodige Drum & Bass beats.

 

20 juli - Gone West – Grote Markt – Herdenkingsconcert ‘De zomer van ‘18’

Flying Horseman - 21 uur

Deze band grossiert in bezwerende, schaduwrijke muziek, die sporadisch beelden oproept van apocalyps en dystopie. In de indringende lyrics bestaat er geen duidelijke grens tussen doorleefde introspectie enerzijds en maatschappijkritische reflectie over een wereld onder hoogspanning anderzijds. Live zorgen deze Antwerpenaren voor een indringende, emotioneel geladen ervaring die de luisteraar onvrijwillig meesleept en beroert.

 

Amenra - 22.30 uur

Deze Kortrijkse sludgecoreformatie brengt een uniek concert waarin kracht en heling letterlijk belicht en belichaamd worden. Een ‘gesamtkunstwerk’ waarin muziek, de sierlijke bewegingen van de Japanse Butoh danskunst en visuals van de menselijke metamorfose ineenvloeien. Als groep die duisternis kan ombuigen in licht is Amenra de perfecte keuze om de toekomst en de vrede te vieren.

 

10 augustus - Petit Paris - Belle Perez, Wim Soutaer, Charles Van Domburg en dansschool El Sanscha

Tijd voor een zwoele zomeravond bij Petit Paris want Belle Pérez staat er op het podium. Met haar opzwepende, Spaans getinte nummers zorgt ze dat die heupen automatisch gaan meebewegen. Na de heupen is het tijd voor de lachspieren en meezingers, Wim Soutaer en Charles van Domburg zijn twee geboren entertainers en muzikanten van de bovenste plank. Met hun overweldigende stemmen en aanstekelijke energie doen ze elk podium daveren. Wie het podium ook doet daveren die avond is dansschool El Sanscha, zowel klein als groot zal je verbazen met hun dansmoves.

 

17 augustus - ‘t Brouwershuys – Grafgravers

Vergeet even Gerrit Callewaert uit Bavikhove of Freddy De Vadder. Vandaag is het Grafgravers dat het felst opkomt voor het gebruik en behoud van het algemeen onbeschaafd West-Vlaams. Dat doet de zevenkoppige hiphopcrew – vijf MC’s, een dj en een beatbakker – uit België ’s meest westelijk gelegen gouw met wulpse beats en cuts, en verbale skills die nagels met koppen slaan. Soms brutaal en viriel, dan weer lichtvoetig, maar altijd tongue in cheek en met een vette knipoog naar de nineties. Grafgravers klinkt puur, rauw en opzwepend, zoals hiphop altijd bedoeld was. Dope!  

Nieuwsoverzicht