naar inhoud
Brandweer Westhoek

Brandweer zoekt vrijwilligers (m/v)

03 mei
In België zijn er 18.000 brandweermannen en -vrouwen, van wie 12.000 vrijwilligers. Zij helpen dag in dag uit mensen vanuit een van de 34 hulpverleningszones. Wil je ook deel uitmaken van een hechte groep kameraden die helpt en levens redt in noodgevallen? Aarzel dan niet! Stel je kandidaat als bran

De brandweerposten Diksmuide en Leke zoeken vrijwillige brandweermannen en -vrouwen. Waar vroeger de lokale overheid de aanwerving coördineerde, wordt dit nu georganiseerd op zonaal vlak. Je wordt lid van zone Westhoek, een zonale brandweer van drieëntwintig posten over achttien gemeenten. Om lid te worden moet je op eigen initiatief een federaal geschiktheidsattest behalen. Met dit attest kun je solliciteren bij de zone.

 

Eenmaal aangeworven, start je op 1 januari 2019 bij de brandweerpost als stagiair-brandweerman. Je volgt een cursus bij de brandweerschool van West-Vlaanderen en na het slagen in de examens word je het volgend jaar brandweervrijwilliger. Bij de brandweer zijn er veel doorgroeimogelijkheden zoals ambulancier, korporaal en sergeant.

 

Stel je kandidaat

Je kunt contact opnemen met de postoverste van de brandweer, kapitein Filip Vandenberghe, 0491 35 21 71, filip.vandenberghe@brandweerwesthoek.be. Je mag je sollicitatiebrief ook sturen naar de zone brandweer Westhoek, Zeelaan 37, 8670 Koksijde.

 

 

i

Brandweer Diksmuide

Heernisse 4

051 50 19 32

filip.vandenberghe@brandweerwesthoek.be

Nieuwsoverzicht