naar inhoud
10000-stappenclash

Derde Vlaamse editie 10.000-stappenclash

03 apr
‘Een kleine stap voor de mens … een grote stap voor je gezondheid …’ is het motto van de nieuwe 10.000-stappenclash die plaatsvindt in mei. Dit is een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met steun van de Vlaamse Overheid.

In 2016 namen 110 steden en gemeenten deel aan de stappenclash. In de strijd om de regionale titel neemt Diksmuide het nu op tegen Heuvelland, Houthulst, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Meulebeke, Oostrozebeke, Poperinge, Roeselare, Staden, Vleteren, Wingene en Ieper.

 

Nieuw: de 10.000 stappen-app

De bekende website www.10000stappen.be blijft de centrale link. Nieuw is de 10.000 stappen-app. Via smartphone of tablet kun je je nu eenvoudig registreren en je stappen bijhouden. Heel handig is de synchronisatie van deze app met de website.

 

Vier stedelijke acties

  • - Fitness-Night@De Pluimen: vrijdag 4 mei. Zie UiT in Diksmuide pagina XX.
  • - West-Vlaanderen Blijft Bewegen voor senioren: donderdag 17 mei. Zie UiT in Diksmuide pagina XX.
  • - Wandelen in Esen n.a.v. Dag van het Park: zondag 27 mei. Zie editie mei.
  • - Geocaching in Woumen: heel de maand mei. Zie editie mei.

 

Mooie prijzen te winnen

Stad Diksmuide schenkt enkele prijzen ter waarde van 500 euro weg (wandelarrangement, waardebonnen wandelkledij  …). Je kunt winnen door input van jouw gegevens. Volg volgende regels:

  • Je toont jouw lidmaatschap aan bij de NIEUWE groep ‘Diksmuide’ (account). Zie online registratietool www.10000stappen.be of app ‘10.000stappen’. Opgelet: de groep ‘Diksmuide M0.000ves’ is verdwenen, registreren met terugwerkende kracht is mogelijk.
  • Je kunt al jouw dagelijks gezette stappen in mei digitaal aantonen. Gebruik hiervoor de online registratietool, de app (smartphone), de activity tracker of de stappenteller (gratis te lenen in de sporthal, tien stuks in voorraad).
  • Je kunt aantonen dat je aan tenminste één stedelijke stappenclash actie deelnam.

Via het Vlaams Instituut Gezond Leven kun je ook prijzen winnen. Kijk regelmatig op www.10.000stappen.be (of app).

 

Alle beweegactiviteiten tellen mee

Niet alleen wandelen, maar ook alle andere beweegactiviteiten komen in aanmerking: 10 minuten sporten = 1.500 stappen. Na 31 mei wordt de registratietool afgesloten.

  

i

Sportdienst

Pluimstraat 18

051 79 33 00

piet.osteux@diksmuide.be

 

www.10000stappen.be

www.gezondleven.be

www.vlaamselogos.be

Nieuwsoverzicht