naar inhoud
geld

Sociaal-culturele verenigingen Vraag je subsidie tijdig aan

07 nov
Tot 15 maart kunnen sociaal-culturele verenigingen hun aanvragen voor subsidies indienen. Alle door de cultuurraad erkende verenigingen ontvangen de nodige formulieren. Maar ook niet-erkende verenigingen en individuen of vriendengroepen kunnen subsidies aanvragen.

Alle erkende verenigingen ontvangen structurele subsidies voor hun voorbije werkjaar.

Voor projectsubsidies voor 2020 komt iedereen, ook (gelegenheidsgroepen van) individuen, in aanmerking. Voor volgende projecten kan een subsidie worden aangevraagd:

  1. Hoera!cheques voor jubileumvieringen (25 jaar of een veelvoud daarvan), sint-, kerst- en nieuwjaarsfeesten voor het dorp;
  2. kermissen en andere grootschalige dorpsfeesten;
  3. andere activiteiten zoals voorstellingen, concerten, tentoonstellingen, erfgoedprojecten, vrijwilligersfeesten.

Alle voorstellen bespreekbaar

Wil je in aanmerking komen voor een projectsubsidie? Dan moet er iets cultureels in de activiteit verweven zitten. Voor verenigingen moet de activiteit de dagelijkse werking te overstijgen. Omdat een financieel duwtje in de rug vaak niet volstaat voor dergelijke projecten kunnen de stadsdiensten eventueel bijkomende (inhoudelijke en/of logistieke) ondersteuning aanbieden.

Heb je een idee voor een project? Laat het ons weten, zodat een ondersteuning op maat kan worden uitgewerkt. Je idee hoeft nog lang niet concreet uitgewerkt te zijn op het moment dat je het bij ons komt voorstellen. Alle voorstellen zijn welkom.

i

Dienst cultuur/CC Kruispunt

Maria Doolaeghestraat 2b

051 79 32 54

vrije.tijd@diksmuide.be 

 

Nieuwsoverzicht