naar inhoud
dak - huis - familie

Je dak isoleren = besparen! Het stadsbestuur geeft je een duwtje in de rug

03 mrt
Stad Diksmuide geeft financiële ondersteuning voor het isoleren van je dak of zoldervloer. Afhankelijk van de warmteweerstand van het isolatiemateriaal kun je een premie krijgen van 250 of 600 euro.

Het stadsbestuur ondertekende het Burgemeestersconvenant en engageerde zich om de klimaat- en energiedoelstellingen te behalen. Een reductie van 20 % CO2-uitstoot tegen 2020. Het gebrek aan dakisolatie is goed voor voor 30 % van de warmteverliezen en heeft dus een grote impact op de CO2-uitstoot.

 

Netbeheerder Infrax voorziet in 2018 nog steeds een premie voor dak of zoldervloerisolatie met een warmteweerstand van minstens 4,5m2 K/W. Indien de dakisolatie werd geplaatst door een aannemer ontvang je 6 euro/m2 en 3 euro/m2 indien je de isolatie zelf plaatste.

 

Dak- en zoldervloerisolatiepremie

Enerzijds is het advies over duurzaam (ver)bouwen van het provinciaal steunpunt duurzaam wonen en verbouwen gratis. Anderzijds is er een gemeentelijke dak- en zoldervloerisolatiepremie. Deze bedraagt 250 euro bij een warmteweerstand van minstens 4,5 m²K/W en 600 euro bij een warmteweerstand van minstens 5,5 m²K/W. Hiermee willen we de lat niet te hoog leggen, maar het toch aantrekkelijker maken om meer te isoleren dan de actuele norm. De werken kun je zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een erkend aannemer. Zowel de facturen van de aangekochte materialen als de facturen voor de uitgevoerde werken komen in aanmerking.

 

Voorwaarde is dat het om de enige woning van de aanvrager gaat, gebouwd vóór 1 januari 2006. We willen hier doelbewust eigenaars van één woning stimuleren. Uit ervaring weten we dat huurders de stap zelf niet zetten om op hun kosten de woning van hun verhuurder te verbeteren. Anderzijds hebben verhuurders vanuit de Vlaamse Wooncode sowieso al de verplichting om de huurwoning te laten isoleren tegen 1 januari 2020.

 

We beogen ook appartementsgebouwen onder het stelsel van mede-eigendom. Hier voorzien we bij volledige isolatie van het dak een premie per aantal appartementen onder dit dak, aan te vragen door de syndicus en toekomend aan de vereniging van mede-eigenaars. Op die manier geniet de gemeenschap een financiële compensatie voor werkzaamheden die de bewoners van de appartementen onder het dak ten goede komt.

 

Zitdagen WoonWinkel West: maandag en donderdag van 9 tot 12 uur in het administratief centrum Diksmuide.

 

 

i

WoonWinkel West

Heernisse 6

051 79 33 33

info@woonwinkelwest.be

 

Nieuwsoverzicht