naar inhoud
Logo Wijk-werken Westhoek

PWA wordt wijk-werken

08 feb
Sinds 1 januari is het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap PWA in Diksmuide omgevormd tot ‘wijk-werken’, een beslissing van de Vlaamse regering. Concreet betekent het dat zeventien Westhoekgemeenten de keuze maakten om de handen in elkaar te slaan en zo samen met de VDAB ‘wijk-werken’ op niveau v

Wijk-werken voor de werkzoekende

Via het systeem van ‘wijk-werken’ kun je als werkzoekende aan de slag in scholen, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven en bij de gemeente. Maar ook bij mensen thuis is er de mogelijkheid om enkele uren per week extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job.

Alle info voor wijk-werkers kun je terugvinden op de website www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker of je kunt langsgaan bij de VDAB of het Sociaal Huis.

 

Wijk-werken voor gebruikers

Als school, particulier, vzw … kun je een beroep doen op het systeem van ‘wijk-werken’ en kun je iemand verschillende opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden, de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan een beroep doen op een ‘wijk-werker’. Je vergoedt als gebruiker de wijk-werker met een cheque. Voor de regio Westhoek is de kostprijs 7,45 euro per cheque per begonnen uur.

Interesse om je te registreren als gebruiker? Neem dan een kijkje op de website www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker.

 

De wijk-werkenbemiddelaar

Elke Accou en Nadine Lensen zijn de wijk-werkenbemiddelaars voor Diksmuide. Zij zijn te bereiken in de Werkwinkel in Diksmuide.

 

i

VDAB

Werkwinkel Diksmuide

Kasteelstraat 4

051 51 92 20

Nieuwsoverzicht