naar inhoud
Wij zijn energiek

Wij zijn Energiek

04 jan
Samen met jouw dorp energie besparen en opwekken! Doe jij ook mee? Mensen bij elkaar brengen om samen aan de slag te gaan met het besparen en het opwekken van energie zodat we minder afhankelijk worden van energie.

Met 'Energieke Dorpen' willen we mensen bij elkaar brengen om samen aan de slag te gaan met het besparen en het opwekken van energie. Samen is dat een stuk makkelijker en leuker! Bewoners die energie willen besparen of opwekken, lopen bijna allemaal tegen dezelfde vragen aan. Als we de handen in elkaar slaan, kunnen we profiteren van elkaars kennis en ervaring. Ultieme doelstelling is onze dorpen minder afhankelijk te laten worden van energie. Samen maken we van jouw dorp, een Energiek dorp! Spreek dus af met jouw buren, vrienden, collega's uit het dorp en schrijf je samen in voor één van onze gratis energieke opties!

1. Energyparty

Bij een Energyparty, net zoals bij de Tupperware-Party's, is een inwoner de gastheer of gastvrouw die enkele buren, vrienden, collega's, familie uitnodigt, samen met hun energierekening. Tijdens de party ontdek je onder begeleiding van deskundigen welke mogelijkheid en jij hebt om je energieverbruik te verlagen. Op het einde wordt ook hier de gastheer of gastvrouw beloond voor de gastvrijheid.

Wil jij thuis een energyparty organiseren voor schrijf je dan als de bliksem in!

(min. 5 en max. 10 deelnemers)

2. Warmtefoto

Wil je weten of je woning warmte verliest en waar die warmte verloren gaat? Het uitvoeren van een warmtescan van de gevel kan hierop een antwoord geven. Als je weet waar de warmte het huis verlaat, kun je veel gerichter nadenken over maatregelen. Warmteverliezen in een woning zijn meestal niet zichtbaar met het blote oog. Dankzij infrarood-thermografie zie je wél meteen de probleemzones.

Spreek samen met de buren uit de straat of aanpalende straten af en schrijf je in.

(min. 5 en max. 10 huizen)

3. Energiemonitoring

Wat kost een wasbeurt? Of hoeveel energie verbruikt je diepvriezer? energie is een belangrijke, maar vaak onzichtbare factor in huis. Er lekt ongemerkt veel energie weg, maar dat zie je niet. Energiemonitoring kan je daarbij helpen. Om energie te monitoren in jouw woning maken we gebruik van een Smappee-toestel. De Smappee is een klein bakje dat we ter hoogte van je meterkast aansluiten op je elektrische installatie met een stroomklem.

Gedurende een week worden continu alle verbruiken van de verschillende toestellen in jouw huis gemeten.

Spreek samen met de buren uit de straat of eventueel de aanpalende straten af en schrijf je in.

(max. 4 gezinnen)

Inschrijven en meer info op www.wijzijnenergiek.be of bij Patricia Taveirne

Stadsbestuur Diksmuide op 051/79 31 42

duurzaamheid@diksmuide.be

 

 

 

Nieuwsoverzicht