naar inhoud
Zorggarage

Nieuw vanaf januari: deel je parkeerplaats met een zorgverlener

28 dec
Vanaf 1 januari wordt het makkelijker voor zorgverstrekkers om een parkeerplaats te vinden dichtbij de patiënt. Je kunt met de ‘zorgsticker’ aangeven dat je de parkeerplaats voor jouw poort of oprit ter beschikking stelt voor zorgverleners als zij op huisbezoek gaan.

Hoe werkt dat systeem?

Je hangt de zorggaragesticker duidelijk zichtbaar op je garagepoort of brievenbus. Als zorgverstrekkers een garagepoort zien met daarop de zorgsticker, dan kunnen zij daar zorgeloos parkeren terwijl ze op huisbezoek gaan. Bevindt die parkeerplaats zich in een blauwe zone? Dan is het niet nodig om ook een schijf te plaatsen. Let wel: het gaat over de parkeerplaats op openbaar domein, dus voor de garage of privé-oprit. Zorgverstrekkers mogen met de zorgkaart nooit parkeren op de privé-oprit zelf.

Op de kaart van de zorgverstrekker staan hun contactgegevens. Staan zij dus voor jouw garage geparkeerd voor een huisbezoek aan een van je buren? Dan kun je hen steeds opbellen om te melden dat ze even plaats moeten maken zodat jij door kunt. 

 

Waar kan ik zo’n kaart halen en wat breng ik mee?

Een zorggaragekaart haal je af in het administratief centrum (Heernisse 6). Je noteert je gegevens en we plastificeren de kaart meteen ter plaatse. Enkel zorgverleners met een RIZIV-nummer hebben recht op zo’n zorggaragekaart. Breng dus zeker je bewijs van inschrijving in het RIZIV mee. Een zorggaragekaart is gratis.

 

Hang een zorggaragesticker op en deel je parkeerplaats

De stickers kun je gratis afhalen in het administratief centrum (Heernisse 6) of aanvragen via mobiliteit@diksmuide.be. Je hangt ze op een duidelijk zichtbare plaats aan de garage of brievenbus. 

Nieuwsoverzicht