naar inhoud
Bomen planten

160 leerlingen aan de slag voor 'dag van de Natuur'

28 nov
Op vrijdag 24 november slaan 160 leerlingen van basisscholen W’IJzer en De Kim de handen in elkaar in kader van de dag van de Natuur. Neem gerust eens een kijkje want het wordt echt prachtig. Volgend jaar verschijnt een kleurrijke bloemenweide die al werd ingezaaid.

Nabij de Driemussenbrug plantten ze fruitbomen en een meiboomhaag, bouwden ze een takkenwal, richtten een mooie bosklas in in het speelbos en herstelden ze de wilgenhut. De leerlingen werken ook de laatste fase van het inrichtingsproject rond het Bloedputteke af. 

Monnik Koen en enkele broekratten nemen de leerlingen mee op een historische tocht met  het bloedstollend verhaal van het Bloedputteke als leidraad. En het blijft niet bij theorie. Aan de linkerkant van het atheneumpad richting Driemussenbrug wordt komende vrijdag stevig gewerkt. De leerlingen brengen er heel wat beplantingen aan en maken een takkenwal en een bosklas. De bestaande wilgenhut wordt hersteld en krijgt zo een tweede leven. Daarnaast werken ze de laatste fase van het inrichtingsproject rond het Bloedputteke af. Zo maken ze het speelbos opnieuw toegankelijk. In de voormiddag komen het eerste en tweede leerjaar aan de beurt, in de namiddag steken de leerlingen van het derde en vierde leerjaar de handen uit de mouwen.

 

Project aan de weide van het Bloedputteke

Aan de rechterkant van het pad was er op de weide van het Bloedputteke de afgelopen maanden al heel wat beweging merkbaar. Het Regionaal Landschap IJzer & Polder herstelde er 321 meter grachten, 150 meter laantjes, 1.215 m2 poelen en plaatste tot slot een nieuwe afsluiting rond de historische weide tussen de school en de Driemussenbrug als poort tot de Handzamevallei. Een tweetal maanden geleden werd door het Regionaal Landschap IJzer & Polder een bloemenweide ingezaaid. Het is nog even wachten op de lente vooraleer we kunnen genieten van deze kleurenpracht.

Nieuwsoverzicht