naar inhoud
nUniek - sociale winkel

NIEUW: sociale winkel nUniek

09 nov
Op 17 oktober – wereldverzetdag tegen armoede – opende OCMW Diksmuide de deuren van de Sociale Winkel: nUniek. Via de nUniek wordt voedselhulp toegankelijker en laagdrempeliger gemaakt voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Klanten kunnen er tegen sterk verminderde prijzen gezonde voeding, verzorgings- en huishoudproducten verkrijgen. Zoals in iedere andere winkel kiest de nUniek-klant wat en hoeveel hij/zij per bezoek koopt.

 

Verzet tegen armoede

De nUniek biedt klanten tijdelijk (financiële) ademruimte, maar is geen structurele oplossing. Het blijft noodhulp. Daarom zal iedere klant samen met een maatschappelijk werker van het

Sociaal Huis verkennen welke rechten en mogelijkheden er nog bestaan om hun huidige situatie te verbeteren.

 

Meer dan een winkel

Met een kopje koffie staan de vrijwilligers steeds paraat voor een goed gesprek en een luisterend oor. Via recepten en proevertjes kunnen de klanten kennis maken met gezonde en budgetvriendelijke recepten, samengesteld uit de aangeboden winkelwaar.

Bij het aankopen van de winkelwaar is er steeds aandacht voor de korte keten en in de toekomst wordt er samen gewerkt met lokale handelaars. Zo kunnen we verse en gezonde voedseloverschotten een  tweede bestemming geven.

 

i

nUniek – Sociale Winkel

Sociaal Huis – De Klapstoel

Heernisse 8a

051 793 793

deklapstoel@hotmail.com

Nieuwsoverzicht