naar inhoud
Delfien Taillieu

Beleef de stadslink nu via een geocachingzoektocht

08 nov
De stadslink, de befaamde wandeling in het stadscentrum, kreeg onlangs een digitale upgrade. Op een zevental plaatsen werden in het parcours caches verstopt die je door geocaching moet zien te vinden.

Dit project werd uitgewerkt door jobstudent Sybren Beernaert. Je kunt de verstopte caches terugvinden met een smartphone of GPS-toestel. De coördinaten vind je op www.geocaching.com. Laat de zoektocht nu maar starten!

 

Geocaching is een buitensport waarbij wordt gezocht naar verstopte houdertjes of doosjes. Die kun je opsporen door middel van coördinaten die je vindt op www.geocaching.com. Er zijn miljoenen containertjes verstopt over de hele wereld. Er worden zelfs jaarlijks geocaching-events en meetings georganiseerd. Voortaan kun je geocaches ook in Diksmuide terugvinden!

 

Vernieuwde stadslink

De stadslink is een wandeling van 3,2 kilometer die je doorheen de belangrijkste plaatsen van het stadscentrum loodst. Op zeven plaatsen op het parcours werden er caches verstopt. De caches kunnen filmrolletjes zijn of kleine plastic doosjes. Daarin kun je je gegevens noteren. Aan de IJzertoren werd een groter doosje verstopt. Daarin zit iets leuks dat je mag ruilen voor iets wat je zelf mee hebt. We houden er minder van dat mensen het doosje leegmaken en niets achterlaten in ruil. In het voorjaar van 2018 worden ook nieuwe infopanelen aangebracht op de stadslink.  Dit gaat samen met de heraanleg van de Grote Markt en de centrumstraten.  De huidige borden staan er sinds 2004 en beginnen een tweede leven.

 

De locaties op de stadslink waar je aan geocaching kunt doen zijn de volgende:

  • Dienst toerisme
  • Italiëplein – Generaal Baron Jacquesstraat
  • Station
  • Park
  • Bloemmolens
  • IJzertoren
  • Portus Dixmuda

 

Hoe begin ik eraan?

Surf naar www.geocaching.com en meld je aan of maak een profiel. Klik bovenaan de website op ‘spelen’ en tik in de zoekbalk ‘Diksmuide’ in. Je vindt nu een hele lijst. Klik op de zeven caches van de stadslink en vul in Google Maps of je GPS het exacte coördinaat van de locatie in. Ben je er aangekomen? Dan kan het zoeken naar het doosje of filmrolletje starten! Op de site kun je aanvullen welke locaties je al hebt gevonden.

 

Geocaching is fun voor iedereen.  Kinderen en hun (groot)ouders maar evengoed studenten zullen het zoeken ongetwijfeld fantastisch vinden.  

 

Nieuwsoverzicht