naar inhoud
Verschillende fasen in kaart gebracht

Maandag 4 april starten de werkzaamheden aan nutsvoorzieningen in G.B. Jacquesstraat

30 mrt

Op maandag 4 april starten de werken aan de nutsleidingen in de Generaal Baron Jacquesstraat. Deze werken gebeuren in voorbereiding van de rioleringswerken die na het zomerverlof van start gaan.  De leidingen van elektriciteit, openbare verlichting, gas, telefoon en gedeeltelijk ook water worden vernieuwd.

Fase1
Het stuk tussen de Wilgendijk en de Grote Markt (kant van de Handzamevaart) wordt opengebroken. Daarna maakt men een doorsteek en worden de nutsleidingen aan de andere kant van de straat tot het Schoolplein vernieuwd. Het gedeelte tussen de IJzerlaan en de Wilgendijk blijft toegankelijk voor alle verkeer.


Fase 2
De tweede fase begrenst het stuk tussen het Schoolplein en de Ijzerlaan en terug naar de Wilgendijk. De G.B Jacquesstraat zal bereikbaar zijn via de Kiekenstraat – Wilgendijk.


Fase 3
Deze fase gaat via de tuin van het vroegere stadsmuseum door om zo de nutsleidingen van het nieuwbouwappartement ‘Alleye’ te kunnen aanleggen. De G.B Jacquesstraat heeft terug de normale doorgang.  


Fase 4
De laatste fase start net na het bouwverlof van 2016. De nutsleidingen in de Vaartstraat worden in hier vernieuwd. Deze fase sluit meteen ook aan op de eerste fase van de rioleringswerken die in de Vaartstraat starten ter hoogte van de Handzamevaart.

 

 

Bereikbaarheid winkels
Er worden enkel sleuven gemaakt in de voetpaden om aan de nutsleidingen te kunnen. Alle winkels en woningen blijven tijdens de werken te voet bereikbaar. Via loopbruggen voor voetgangers blijven de winkels bereikbaar. De werken worden stelselmatig uitgevoerd zodat de hinder net voor de deur ongeveer een week in beslag zal nemen. Van zodra de nutsleidingen vernieuwd zijn worden de voetpaden terug in vaste ondergrond gegoten met mager beton.


               

Bereikbaarheidsadviseur
Willem Verfaillie van Unizo, willem.verfaillie@unizowvl.be of 0472 75 88 34.

 

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar