naar inhoud
Jeugdboekenweektrofee

Leerlingen van het 6de leerjaar A van VBS Diksmuide winnen de jeugdboekenweektrofee

29 mrt
Negen klassen streden de afgelopen weken in de bibliotheek om de enige echte ‘jeugdboekenweekbeker’. Het 6de leerjaar A van VBS Diksmuide mocht met 200 punten de fel omstreden jeugdboekenweektrofee in ontvangst nemen.

‘Weg van de stad.’ Dat was het thema van de jeugdboekenweek. Van 5 tot 20 maart kon je in gedachten wegzweven naar het platteland, een ver land, een verre planeet of kon je volledig opgaan in het bruisende leven van de stad. Om deze week extra in de kijker te zetten zette het bibteam een  spel op poten voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit Diksmuide.

Dit is een hele leuke manier om kinderen te laten kennismaken met de bib en al zijn mogelijkheden. Hopelijk worden zij onze lezers van morgen”, zo wist schepen van cultuur Karline Ramboer ons te vertellen.

De twieters, de Boterkoekjes, de Warrior cats, de Disco varkens , de Boekwurmen, het Lezend kieken en vele anderen deden hun best om, in groepjes, de meeste punten te verzamelen voor hun klas. Het bibteam had verschillende proeven voor hen in petto waarbij hun reken- en taalkunde, geheugen, uithoudingsvermogen en creatieve geest op de proef werden gesteld. Er werden punten verzameld op het gedichtenplein, met het memory-spel, origami en nog vele andere proeven. Er werd zelfs gezorgd voor een echte fietsrace in de bibliotheek. Het groepje dat de meeste punten kan samensprokkelen van alle klassen, wordt de winnaar van de jeugdboekenweekbeker 2016.

Een mooie derde plaats was voor de leerlingen van het 6de leerjaar van W’ijzer die 177 punten verzamelden. Op het tweede schavotje stond het 6de leerjaar B van VBS Diksmuide. Maar hun 188 punten waren net niet voldoende om de jeugdboekentrofee te winnen. Die was voor hun medeleerlingen van het 6de leerjaar A. Zij verzamelden gedurende de verschillende opdrachten maar liefst 200 punten en nemen de jeugdboekenbeker mee naar hun klas. 

Het waren geen makkelijke opdrachten. De oefening met de anagrammen was de moeilijkste. Maar we zijn heel blij met de beker”, aldus Emma van het winnende team.

Proficiat aan alle leerlingen met het mooie resultaat.

Nieuwsoverzicht