naar inhoud
Logo IBZ

Volg de officiële kanalen voor juiste info over de aanslagen in Brussel

22 mrt
In de ochtend van 22 maart werd Brussel opgeschrikt door twee aanslagen. Het stadsbestuur van Diksmuide wil in eerste instantie haar medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun familie.

Het is belangrijk om de informatie en richtlijnen uit officiële bronnen te volgen. Surf naar www.crisiscentrum.be  voor alle officiële info en updates, volg de Facebookpagina https://www.facebook.com/CrisiscenterBE/?fref=ts of de Twitterpagina https://twitter.com/CrisiscenterBE .

Het Crisiscentrum heeft een algemeen noodnummer geopend na de aanslagen in Zaventem en Brussel. Wie vragen heeft, kan terecht op het nummer 1771. Het Rode Kruis heeft de site ikbenveilig.nl geopend om in contact te komen met familie en vrienden. Facebook heeft ook een "safety check" geactiveerd. De tool laat gebruikers toe om aan te geven dat ze veilig zijn.

Verder willen we volgende richtlijnen meegeven:

  • Bevindt u zich in Brussel? Blijf waar u bent, verplaats u niet tenzij strikt noodzakelijk Blijf binnen
  • Het advies aan scholen is om de leerlingen ter plaatse te laten blijven. Alle schooluitstappen in de regio Brussel zijn geannuleerd.
  • Wat betreft bedrijven in Brussel kunnen de medewerkers beter ter plaatse blijven
  • Kom niet naar de hoofdstad
  • Informeer u en communiceer zoveel mogelijk via sociale media en niet via telefoon om het netwerk zoveel mogelijk te ontlasten
  • Telefoneer niet tenzij strikt noodzakelijk
  • Gebruik het informatienummer 1771 enkel wanneer strikt nodig. Prioriteit aan slachtoffers en hun naaste omgeving. Alle praktische info is te vinden via media en sociale media

Er werd gevraagd om de vlaggen halfstok te laten hangen als betuiging van ons medeleven.

Nieuwsoverzicht