naar inhoud
Team van de groendienst

Diksmuide maakt de mooiste bloemencombinaties

11 mrt
De stedelijke groendienst is in de prijzen gevallen tijdens de ‘Finale Groene Lente’, georganiseerd door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG). Voor het wedstrijdonderdeel ‘Gemeente in bloei’ sleepte de stad voor het 2e jaar op rij de gouden medaille in de wacht.

Op dinsdag zestien februari ’15 vond de jaarlijkse finale van de Groene Lente plaats, dit keer in Genk. Tijdens deze finale werden de laureaten bekend gemaakt van de wedstrijden ‘Groene gemeente’, ‘Zonder is gezonder’ en ‘Gemeente in bloei’.

Zoals de voorgaande jaren had Diksmuide zich ingeschreven voor het wedstrijdonderdeel ‘Gemeente in bloei’. Voor het 2e jaar op rij ontvangt Diksmuide het maximum van de punten, wat overeenkomt met drie bloemensymbolen. Dit staat gelijk met de gouden medaille (> 85%). Een professionele vakjury kwam deze zomer langs om de bebloeming te quoteren.

Dit gebeurde op basis van een tiental criteria: de periode (jaar rond met winterbeplanting, zomerbeplanting, vaste planten, …), het bebloemingstype, het aantal/ de verscheidenheid bloembakken, originaliteit, de esthetiek, het plantenassortiment, de plantencombinaties, de deskundigheid, de aanleg en het onderhoud.

Onder meer een vijftigtal bloembakken, een dertigtal bloemschalen, vijftig hangpotten, veertig hangbakken en in een vijftiental locaties bloemen in volle grond zorgden ervoor dat Diksmuide er vorig jaar bijzonder fleurig bij stond. De medewerkers verzorgden de planten optimaal door ze wekelijks meerdere malen water te geven en te bemesten.

Het behalen van deze prijs geeft aan alle medewerkers van de stedelijke groendienst een extra stimulans om Diksmuide op te fleuren en zich verder in te zetten voor een mooi en leefbaar Diksmuide. We kijken er dan ook naar uit met welke bloemencombinaties de stedelijke groendienst dit jaar zal uitpakken !

Nieuwsoverzicht