naar inhoud
volwassen personen bij banner digibank

Digibanken regio Diksmuide hielpen al meer dan 600 mensen op weg

14 jun
De Digibanken, bijna een jaar geleden opgericht in de regio Diksmuide, hielpen ondertussen al meer dan 600 mensen de weg te vinden in de digitale samenleving. Het project blijf groeien en wil, onder meer via opleidingen, nog heel wat extra volk bereiken.

Het lokaal bestuur Diksmuide zette samen DVV Westhoek, een samenwerkingsverband van steden en gemeenten, en omliggende gemeenten Alveringem, Houthulst, Koekelare, Kortemark en Lo-Reninge mee de schouders onder de Digibanken. Onder deze noemer zitten verschillende acties om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot de digitale samenleving en de digitale kloof te verkleinen. De bedoeling is om zoveel mogelijk drempels weg te halen en te streven naar digitale inclusie.

Netwerk van Digipunten

In het eerste jaar van het project kwam er een netwerk van Digipunten. Dat zijn fysieke locaties waar burgers op vaste tijdstippen kunnen langskomen met hun digitale vragen en ook zelf aan de slag kunnen. Er kwam ook een uitleendienst, zodat mensen die in aanmerking komen thuis zelf de digitale wereld kunnen ontdekken.

50 nieuwe opleidingen

De Digibanken willen de gebruikers ook de nodige kennis bijbrengen. Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid kunnen de Digibanken heel wat opleidingen aanbieden. Dit najaar staan er zo’n 50-tal opleidingen op het programma: van smartphone voor beginners over mobiliteits- en burgerapps tot verschillende digitale opleidingen …

Nieuwsoverzicht