naar inhoud
groep volwassenen en kinderen bij het speelplein

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

12 jun
Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.

Het lokaal bestuur investeerde zo’n 46.000 euro in de realisatie van het speelplein, maar kreeg de nodige steun en subsidies.

Zorgen voor elkaar is één van de speerpunten uit het beleidsplan van de stad Diksmuide. Onder deze noemer investeerde het lokaal bestuur in de vernieuwing en uitbouw van verschillende speelpleintjes, met als doel om elk dorp een volwaardig speelpleintje te geven.

Geschikte locatie

Samen met het bewonersplatform van Vladslo ging het lokaal bestuur op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuw speelplein. Vzw Procare, de vzw achter lokaal dienstencentrum De Klaproos, deed het voorstel om een speelpleintje te realiseren op het terrein in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool en het dagcentrum. Het lokaal bestuur sloot een samenwerkingsovereenkomst af met de vzw. In ruil voor het onderhoud van zowel het terrein als het speelplein zelf, staat Procare garant voor het openbaar karakter ervan.

Samen met de kinderen

De Jeugddienst polste in samenwerking met de vrije basisschool bij de kinderen van het dorp hoe het speelplein eruit moest zien. Het resultaat: verschillende speeltoestellen, met onder meer een boomhut met glijbaan, avontuurlijke evenwichtsbalken en een veerelement. Er is ook een picknickzone , een ‘sneukeltuin’ met verschillende fruitbomen en bessenstruiken en heel wat streekeigen groen. Met nog twee beweegtoestellen voor zowel jong als oud kan deze speeltuin uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor alle inwoners.

Het speelpleintje in de Troetelarestraat blijft ook gewoon bestaan.

Steun

Het lokaal bestuur investeerde zo’n 46.000 euro in de realisatie van het speelplein, maar kreeg zo’n 65% subsidies dankzij het Europees OKW2-Herstelfonds dat de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis wil verzachten. Ook Cera, een financiële coƶperatie, gaf 2.500 euro steun aan het project.

Nieuwsoverzicht