naar inhoud
banner reclame sunbeam, personen rechtstaand

Sunbeamfestival kiest voor zomerse beats van lokaal en internationaal talent

01 jun
Op maandag 24 juni vindt de tweede editie van het vernieuwde Sunbeamfestival plaats. Jongeren kunnen er tussen 12 en 22 uur hun zomer inzetten, terwijl ze dansen op de beats van lokale en internationale dj’s. Dit jaar werd ook voor het eerst een dj-contest aan het programma toegevoegd.

Diksmuidse tieners kunnen hun zomervakantie opnieuw stevig inzetten tijdens Sunbeam op maandag 24 juni. Na een bevraging bij jongeren in 2023 onderging het evenement een transformatie: er werd stevig geknipt in de entreeprijs en op de line-up prijkt vooral elektronische muziek. Jongeren zijn vanaf 12 uur welkom op het terrein.

Dj-contest

Tussen 13 en 16 uur kan lokaal dj-talent het voor het eerst tegen elkaar opnemen in een dj-contest. De wedstrijd zal gehost worden door dj Capoon. Met passages op Tomorrowland en in Ibiza weet de internationale dj van aanpakken. Hij begeleidt de deelnemers, zorgt voor de nodige tips en zal elke deelnemer beoordelen. De winnaar gaat naar huis met audiovisueel materiaal t.w.v. 250 euro en een plekje op de line-up van Sunbeam 2025.

Line-up

Na de contest kunnen bezoekers zich laten gaan op de beats van dj Legendary, Exception, Karakals, Arthur Lewis ft. Gerben Tuerlinckx en Nina Black. Eva De Roo – de energieke radiopresentatrice van Studio Brussel – sluit samen met vaste dj-buddy Double D de dag af.

Helpende handen

Domein Zonnestraal wordt omgetoverd tot een gezellige zomerbar. Heel wat vrijwilligers en medewerkers staan opnieuw paraat om er een geslaagd festival van te maken. Muziekclub 4AD en café General Store staan in voor de bar.

Tickets

Kaarten in voorverkoop kosten 3 euro, aan de deur betaal je 5 euro (1 euro kansentarief UiTPAS). Koop je tickets via www.cckruispunt.be/tickets-kopen of in één van de voorverkooppunten (jeugddienst, CC Kruispunt, onthaal stadhuis, Muziekclub 4AD, General Store, De Brooderie, Jeugdhuis N’Obus en bij de leerlingenraden van alle Diksmuidse middelbare scholen).

Meer info via Jeugddienst Diksmuide (K. Albertstraat 24, 051 79 32 70, jeugd@diksmuide.be

 

Nieuwsoverzicht