naar inhoud
landschap wilgenhut

Bijna 600 tuinen behaagd

31 jan
Samen met Regionaal Landschap Westhoek organiseerde het lokaal bestuur onder de noemer ‘Behaag je tuin’ opnieuw een samenaankoop. Inwoners uit de zestien deelnemende steden en gemeenten konden (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten bestellen.

In Diksmuide vlogen meer dan 2.000 stuks plantgoed de deur uit, goed voor een goeie 600 meter hagen. Er werden ook meer dan 150 hoogstam(fruit)bomen verkocht. 118 Klimplanten slingeren zich een weg naar boven. Tot slot komt er 380 m² bos bij. Bij het afhalen van het plantgoed kregen de inwoners een plantgids met instructies over hoe ze het best te werk gaan.

Er verrezen ook drie wilgenhutten. De familie Moens ging alvast enthousiast aan de slag en blikt tevreden terug op het resultaat. “Het bouwen van de wilgenhut op zich verliep vrij vlot. Ik had de gaten om de wilgentakken in te stoppen al op voorhand met een grondboor gemaakt. Met onze kleigrond nam dat toch een paar uur in beslag. Voor het bouwen zelf waren we zo’n drie uur zoet met een drie- à viertal mensen.”

Dankzij deze actie kunnen inwoners van hun tuin een klimaatrobuuste plek maken, met ruimte voor vogels, bijen, vlinders en een schaduwrijke plek voor zichzelf.

Nieuwsoverzicht