naar inhoud

Nieuws : Duurzaamheid

 • bende logo.JPG

  STOP! Daar is de W'ijze(r) klimaatpolitie!

  vrijdag 5 april 2019
  Ook in Diksmuide laat het klimaat de leerlingen niet koud. Sinds oktober vormen alle zesdeklassers samen de Bende van Diksmuide. In basisschool W’ijzer deelt de klimaatpolitie 'oeps' en 'bravo'-kaartjes uit in de klassen. Bij de ijsblokkenrace reikten ze diploma’s uit aan de winnende groepen.
 • bende logo.JPG

  Nieuwe logo's voor De Bende van Diksmuide

  donderdag 14 maart 2019
  De voorbije weken kwamen duizenden mensen op straat die een ambiteuzer klimaatbeleid vragen. Morgen staat opnieuw een grote klimaatmars gepland. Ook in Diksmuide laat het klimaat de leerlingen niet koud. Sinds oktober vormen alle zesdeklassers samen de Bende van Diksmuide.
 • de Bolwachters

  De Bende van Diksmuide stript!

  donderdag 21 februari 2019
  Hoera! 't Is weer 'klimaatdonderdag' en dus tonen we jullie graag weer iets van De Bende van Diksmuide. Maak kennis met de Bolwachters uit klas 5a en 5b van het Sint-Niklaasinstituut!
 • het groene legioen

  Eerste ijsblokchallenges door De Bende van Diksmuide

  woensdag 13 februari 2019
  Op dikketruiendag deden de leerlingen van Klavertje Vier Beerst en die van De Klimop de ijsblokchallenge. Om het belang van goed isoleren aan te tonen, kregen ze de opdracht om 24 uur lang voor een ijsblok van 3 kg te zorgen.
 • oproep dikketruiendag

  Dikketruiendag 2019

  dinsdag 12 februari 2019
  Dinsdag 12 februari was Dikketruiendag. We promoveerden collega Axel tot kopman van ons eigen klimaatpeloton. Hij riep alle medewerkers op om (zeker) vandaag de woon-werkverplaatsing met de fiets te doen.
 • het groene legioen

  De Kim schrijft eigen lied voor De Bende van Diksmuide

  donderdag 7 februari 2019
  De leerlingen van Buitengewoon Onderwijs De Kim doopten hun eigen Klimaatbende om tot Het Groene Legioen. En daar hoort een zelfgemaakt lied bij!
 • bende logo.JPG

  De Bende van Diksmuide ontwerpt eigen logo's

  donderdag 31 januari 2019
  De voorbije weken kwamen duizenden mensen op straat die een ambiteuzer klimaatbeleid vragen. Ook in Diksmuide laat het klimaat de leerlingen niet koud. Sinds oktober vormen alle zesdeklassers samen de Bende van Diksmuide. Momenteel zoeken ze per school een naam en logo voor hun eigen bende-afdeling.
1-7 Van 7