naar inhoud

Nieuws : Leefmilieu

 • Kippen - Foto door capri23auto via Pexels

  Ophokplicht pluimvee vervalt

  dinsdag 6 april 2021
  De ophokplicht voor pluimvee vervalt. Het is niet langer verplicht voor particulieren om hun pluimvee en vogels op te hokken of een net over het perkje te spannen. Het is wel nog steeds verplicht om de dieren binnen te voederen.
 • nwp

  Openbaar onderzoek Ontwerp Nationaal Water Programma 2022-2027

  donderdag 1 april 2021
  Het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat informeerde het departement Omgeving van de Vlaamse overheid over het onderstaande.
 • Magneetvissen

  Magneetvissen: hengelen volgens de regels

  vrijdag 26 februari 2021
  Magneetvissen is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig, maar het mag lang niet overal en je hebt de nodige erkenning/toestemming nodig. We zetten de belangrijkste regels op een rijtje.
 • Ann Vergauwen & Dirk Laplasse (milieuraad Diksmuide)

  50-jarige milieuraad viert verjaardag met een boom per dorp

  dinsdag 5 januari 2021
  De milieuraad zorgt voor licht in de duisternis. Ze mochten in 2020 immers 50 schitterende kaarsjes op hun verjaardagstaart plaatsen. Als verjaardagsactie plantten ze in ieder dorp een boom! Het was wachten tot het najaar om de flinke kerels in ideale omstandigheden in de grond te stoppen.
 • Week van de Handhaving Diksmuide

  Diksmuide zet tijdelijke camera’s in tegen sluikstort

  dinsdag 6 oktober 2020
  Diksmuide schakelt met tijdelijke camera’s een versnelling hoger in de strijd tegen sluikstort. Tijdens de week van de Handhaving, die gisteren startte, kregen een aantal medewerkers toelichting over de werking van die camera’s. Binnenkort verschijnen die camera’s heel subtiel in het straatbeeld.
 • Recyclagepark - teamfoto

  Asbest opnieuw welkom in recyclagepark

  maandag 24 augustus 2020
  Door een tekort aan beschermingsmaterialen kon asbest verschillende maanden niet aangeleverd worden in het recyclagepark. De mondmaskers zijn opnieuw op voorraad waardoor asbest vanaf 1 september opnieuw welkom is op het recyclagepark. Reserveren is hiervoor niet nodig.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-7 Van 7