naar inhoud

Dag van de Buren 2019

Dag van de Buren

Op 24 mei 2019 doet ook Diksmuide voor de eerste keer mee aan de Dag van de Buren. In heel Europa nodigen buren die dag elkaar uit voor een hapje, een drankje en een fijne burenbabbel. In een gastvrije sfeer kunnen buren elkaar zo (nog) beter leren kennen.

Het basisconcept is simpel: neem je stoel mee naar buiten, vraag je buren hetzelfde te doen en maak er een leuke avond van. Dit kan eenvoudig met een streepje muziek, een gezellig spelletje of gewoon samen iets drinken. Dag van de Buren is een jaarlijks terugkomend initiatief in mei waar alle buurtbewoners in heel Europa in feestvreugde zijn en samenkomen met hun buren, vanaf nu ook de Diksmuidelingen.

Fotowedstrijd

Vergeet ook geen foto te nemen van jullie initiatief en plaats die op Instagram of Facebook met #DagvdBurenDiksmuide erbij of stuur hem door via mail naar tenpatershove@diksmuide.be (uiterlijk tegen 30/06/2019).
Daarna wordt per deelgemeente de leukste en warmste foto gekozen en ontvangen de winnende straten in 2020 een startersfeestpakket voor de volgende Dag van de Buren.

Hoe aanvragen

Wil je je straat afzetten of een parkeerverbod aanvragen op het evenement? Registreer je evenement dan voor 20 april. Zo kunnen we tijdig alle vergunningen voorzien.

Zijn er geen verkeers- of andere maatregelen nodig? Registreer je evenement nog tot 24 mei. Diksmuidelingen die hun buren willen aanmoedigen om mee te doen kunnen gratis affiches en uitnodigingen afhalen aan het onthaal in het stadhuis.

Meer info

ldc Ten Patershove

Maria Doolaeghestraat 2
8600Diksmuide

051 79 32 80
tenpatershove@diksmuide.be

Openingsuren & contact

Welzijnsdienst

Tel.
051 793 793
e-mail
sociaal.huis@diksmuide.be
Open vandaag: 9 tot 12 uur