naar inhoud

Burgemeester voor een dag

Burgemeester voor een dag

Laat je mening horen!

Diksmuide is volop bezig met het in kaart brengen van wat reilt en zeilt binnen de stad. De doelstelling is om eind maart een omgevingsanalyse klaar te hebben die het stadsbestuur
moet ondersteunen in het verbeteren van de dienstverlening.


Een eerste stap was de enquête die 1.400 Diksmuidelingen in november in hun brievenbus kregen. De resultaten worden volop verwerkt. Op dinsdag 30 januari gingen we verder in gesprek met de inwoners van Diksmuide. We organiseerden een gespreksavond in LDC Ten Patershove. 


Burgemeester voor een dag

Nu zijn we klaar voor de laatste rechte lijn richting finish. De resultaten van de enquête en de conclusies van de gespreksavonden, hebben we opgenomen in de app ‘S-Elect'. Hierin word je burgemeester voor een dag. Met de virtuele bankkaart van de stad in je hand kan je je eigen beleidsprioriteiten naar voor schuiven.

Op welke domeinen zou jij vooral inzetten? Wat vind je dan weer minder belangrijk? 

Bij het kiezen van de projecten moet je rekening houden met de financiële ruimte van de stad Diksmuide. Je kunt er dus voor kiezen om de belastingen te verminderen, maar dat wil dan ook zeggen dat er minder kan worden gerealiseerd. Je beslist volledig zelf waar je de prioriteit legt. Hou steeds in het achterhoofd dat een stadsbestuur er is voor iedere inwoner. Een burgemeester moet rekening houden met alle aspecten in de samenleving. Geen sinecure dus.

Ben je tevreden over de verdeling van het budget? Verstuur je resultaten dan via het winkelwagentje in de app. Zo bepaal je mee de richting van de toekomst!


De app downloaden

Je kunt de app ’S-Elect’ downloaden via Google Play, Windows Store of de App Store, afhankelijk van je type smartphone of tablet. Wie zelf niet beschikt over een smartphone of tablet kan de app invullen in het stadhuis, administratief centrum, sociaal huis of in de bib.

 

Openingsuren & contact

Communicatie

Tel.
051 79 32 15
e-mail
info@diksmuide.be
Vandaag gesloten