naar inhoud

Uit in Diksmuide

Lopende activiteiten

 • De IJzer, onze laatste hoop

  100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. In de tentoonstelling 'De IJzer, onze laatste hoop' brengen wij in het Museum aan de IJzer de historische tegenstanders nog eens bij elkaar.
  tot dinsdag 31 december 2019
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • Fort de Knocke

  Tijdens u wandel of fietstocht is de kleinschalige tentoonstelling over Fort De Knocke te bezoeken ter hoogte van de Knokkebrug in Herberg De Knocke.
  tot woensdag 20 februari 2019
  Herberg De Knocke
  lees meer
 • Luc Martinsen: 'Beating bumps into the water'

  tot maandag 8 april 2019
  Montanus.5
  lees meer
 • Bezoek museum aan de IJzer

  tot donderdag 18 april 2019
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • ZELF GEMAAKT! Een unieke selectie kinderkleding

  De cursisten Kinder- en tienerkleding van cvo Cervo-GO! maakten dit jaar weer verbluffend mooie stuks. Met veel enthousiasme, ijver en vooral veel liefde zetten de cursisten het ene na het andere lapje stof om in beeldige kleding voor hun kinderen en kleinkinderen. Ook de liefhebbers uit de opleiding Dameskleding mochten hun creativiteit flink de vrije loop laten op het kleinere formaat en ...
  tot vrijdag 21 juni 2019
  Meky Shop
  lees meer
 • Wanneer de oorlog uit de hemel kwam

  Wanneer de dood uit de hemel kwam.Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, stond de luchtvaart in zijn kinderschoenen. Maar de oorlog stimuleerde de ontwikkeling ervan. Verkenningsvliegtuigen en zeppelins werden vervangen door echte jachtvliegtuigen en bommenwerpers. In de tentoonstelling 'Wanneer de dood uit de hemel kwam' tonen wij de oorlogsvoering in de lucht aan de hand van vele objecten.
  tot dinsdag 31 december 2019
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • kunsttentoonstelling - Winterprikkel

  tot maandag 16 december 2019
  Galerie Sabine Van Paemel
  lees meer
 • 650 jaar Poperingevaart, waterloop met geschiedenis

  In de 14° eeuw werd de Vleterbeek tussen Poperinge en de IJzer zo aangepast dat het een vaart werd. Op deze manier moest met dit middeleeuws project welvaart naar de stad gebracht worden. Niettegenstaande de Poperingevaart niet te vergelijken is met de grote kanalen in onze regio, kent ze toch een rijke geschiedenis van technische en landschappelijke verandering. Met deze tentoonstelling, o.m. ...
  tot zondag 31 maart 2019
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer

Wordt verwacht

 • Regionnale landschappen en portretten van bezoekers.

  Landschappen van fotograaf Johny Hemelsoen waarin het ochtendlicht de hoofdrol speelt genomen in het pittoreske Bachten de Kupe.
  van zaterdag 2 februari 2019
  sfeercafé Fotoeil
  lees meer
 • Regionale landschappen en portretten van bezoekers

  Landschappen van fotograaf Johny Hemelsoen waarin het ochtendlicht de hoofdrol speelt,genomen in het pittoreske Bachten de Kupe.
  van zaterdag 2 februari 2019
  sfeercafé Fotoeil
  lees meer
 • Best Pittig Diksmuide - Kameren met...

  Art is something that makes you breathe with a different kind of happiness. En die “happiness” gaan we op woensdag 13 februari overbrengen naar onze Best Pittige Dames. Kom Kameren met Best Pittig en uiteraard met heel wat kunstenaars… Voor één keer doet het charmante PAX hotel dienst als kunsthal waar kamers niet gevuld worden met gasten maar met verschillende kunstvormen. En deze kunstvormen ...
  op woensdag 13 februari 2019
  PAX Hotel
  lees meer
1-11 Van 11