naar inhoud

Uit in Diksmuide

Vandaag, zondag 21 januari

Lopende activiteiten

 • De IJzer, onze laatste hoop

  100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. In de tentoonstelling ‘De IJzer, onze laatste hoop’ brengen wij in het Museum aan de IJzer de historische tegenstanders nog eens bij elkaar.
  tot zondag 11 november 2018
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • Expo DE BELGISCHE SOLDAAT

  In deze tentoonstelling tonen we de evolutie die het Belgische leger heeft doorgemaakt in de periode van 1914 tot aan het einde van de oorlog.We hebben oog voor de grote veranderingen die leidden tot een standaarduniform. Maar we tonen ook de vele pogingen van het leger om in te spelen op de specifieke noden van de soldaten, vaak met een verrassend resultaat als gevolg.
  tot maandag 31 december 2018
  IJzertoren / Museum Oorlog Vrede Vlaamse Ontvoogding
  lees meer
 • Houck & Land WXII

  Klankkunstenaars Yves Bondue en Peter Paelinck lieten zich inspireren door bijzondere locaties in de Westhoek en Pays de Flandre. Samen met fotograaf Luc Vanhoucke brachten ze hierover een boek en bijhorende CD uit. Dit is ook de aanleiding voor een rondreizende tentoonstelling. Vierentwintig locaties in beeld gebracht en in de juiste toon gezet. Ze brengen je naar verborgen en onverwachte ...
  tot woensdag 28 februari 2018
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer

Wordt verwacht

 • Schoolvoorstelling - Rasa - Gansanders Vlieg

  Met Gansanders brengt Rasa illustraties over dieren samen in een kunstenkabinet. Hierbij nodigen ze kinderen uit voor een verrassend spel met een groot ganzenbord. Het kunstenkabinet toont werk van vernieuwende jeugdillustratoren, Kitty Crowther, Goele Dewanckel, Isabelle van den Abeele, Nils Pieters, Joris Thys, Xavier Truant, Ruth Dejaegher en Charlotte Dumortier. Het karaktervol ganzenbord ...
  van dinsdag 24 april 2018
  Bibliotheek Diksmuide
  lees meer
 • Allo met Gilbert

  Hommage aan Gilbert Degryse. Hij overleed onverwacht op 5 april 2017. Hij was minstens negen keer te gast in Montanus.5
  van zondag 29 april 2018
  Montanus.5
  lees meer
 • Wanneer de oorlog uit de hemel kwam

  Wanneer de dood uit de hemel kwam.Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, stond de luchtvaart in zijn kinderschoenen. Maar de oorlog stimuleerde de ontwikkeling ervan. Verkenningsvliegtuigen en zeppelins werden vervangen door echte jachtvliegtuigen en bommenwerpers. In de tentoonstelling ‘Wanneer de dood uit de hemel kwam’ tonen wij de oorlogsvoering in de lucht aan de hand van vele objecten.
  op vrijdag 31 augustus 2018
  IJzertoren / Museum aan de IJzer
  lees meer
1-7 Van 7