naar inhoud

Naturathlon: wandelen, fietsen en varen in de IJzervallei

Elke middag op weekdagen in juli en augustus kan je te voet, per fiets en met fluisterboot het waterrijk van de Westhoek komen verkennen met eigen 'bubbel'. Alles van bij ons! Met een picknickmand vol lokale (hoeve)producten in de hand, zoek je een eigen graseiland in de schaduw van het kasteel. Is je buikje vol dan vertelt het programmaboekje hoe de namiddag op eigen tempo verder zal ...

Info

Elke middag op weekdagen in juli en augustus kan je te voet, per fiets en met fluisterboot het waterrijk van de Westhoek komen verkennen met eigen 'bubbel'.
Alles van bij ons!
Met een picknickmand vol lokale (hoeve)producten in de hand, zoek je een eigen graseiland in de schaduw van het kasteel. Is je buikje vol dan vertelt het programmaboekje hoe de namiddag op eigen tempo verder zal verlopen.
Water en weetjes onderweg!
Wandelend over het Blankaartpad en langs een nieuwe kijktoren wacht de fiets op de site van Sport Vlaanderen Woumen. Rijdend over landelijke wegen doorkruis je de IJzervallei en word je geleid naar plekjes met elk een eigen verhaal: van kijkplatform en staakwindmolen, over een oude eendenkooi en een 60 ha groot drinkwaterspaarbekken, tot een gewezen binnenschip. In Merkem ruil je de fiets even voor een fluisterbootje om op het mooiste kanaal van de Westhoek een uurtje te gaan varen, met jezelf aan het stuur! Via het overstroombaar broekland en een ambachtelijke ijshoeve beland je uiteindelijk terug in Woumen om er de fiets achter te laten waar die is opgepikt en je wandelend terug het startpunt kan bereiken.
Praktisch
Kostprijs: 25€ voor volwassene, 20€ voor kind. Inbegrepen zijn: picknick, programmabundel, fiets voor volwassene, vaarbeurt van 1 uur met fluisterboot (tot 7 personen) en een waardebon voor een ijsje.
Afstanden: 3 + 2,5 km wandelen en 2 x 9 km fietsen
Tijd: Picknicken kan tussen 11.30 en 13 uur. Fluistervaren is voorzien om 16 uur. Fietsen moeten terug ter plaatse (Sport Vlaanderen Woumen) zijn om 19 uur.
Inschrijven: met eigen bubbel kan je ten laatste 48 uur vooraf reserveren via blankaart@west-vlaanderen.be. Een bevestigingsmail meldt dat je inschrijving pas definitief is na betaling van het bedrag. Aantal deelnemers is beperkt per dag (i.f.v. aantal fietsen). Er zijn slechts enkele kinderfietsen en- stoeltjes beschikbaar. Mogelijks moet je voor meer deze zelf meebrengen. Voor de rest laat dit arrangement geen maatwerk toe. Wil je dat toch, dan verwijzen we u graag door naar volgende betrokken aanbieders: www.hofvanderhille.be, www.deboot.be en www.madeliefje-ijs.be.
Initiatief en organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Hof van De Rhille, Sport Vlaanderen Woumen, Bikingbox Ieper, vzw De Boot, ijshoeve Madeliefje en Natuurpunt. Voor haar programmatie Bubbelzomeren in de Blankaart en Ik zomer West-Vlaams (#ikzomerwestvlaams) heeft Bezoekerscentrum De Blankaart een uniek maar tijdelijk aanbod uitgewerkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • woensdag 1 juli 2020
    -
    maandag 31 augustus 2020

Waar

naam
Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
adres
Iepersteenweg 56 8600 Diksmuide

Prijs

€ 25,00 (Basistarief: 25,00 €; kinderen: 20,00 €)

Contact

Telefoon
051 545948
website
http://www.blankaart.be

Organisatie

naam
Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
Alle activiteiten
foto: fluistervaren te Merkem

Zoeken