naar inhoud

Feniks wandelroute Diksmuide

Tijdens de erfgoedwandelroute Stadslink (3 km) in Diksmuide krijg je in 2020 extra info over de wederopbouw in de stad na de Eerste Wereldoorlog. Een vijftiental piramides op het circuit tonen exclusief beeldmateriaal over de wederopbouw van de stad na 1918. In het desolate puinlandschap zie je de eerste houten noodwoningen en winkeltjes opduiken. Aannemers en arbeiders gaan aan de slag om ...

Info

Tijdens de erfgoedwandelroute Stadslink (3 km) in Diksmuide krijg je in 2020 extra info over de wederopbouw in de stad na de Eerste Wereldoorlog.
Een vijftiental piramides op het circuit tonen exclusief beeldmateriaal over de wederopbouw van de stad na 1918. In het desolate puinlandschap zie je de eerste houten noodwoningen en winkeltjes opduiken. Aannemers en arbeiders gaan aan de slag om Diksmuide weer groots te maken. Door de massale steun van landgenoten en middelen van over de landsgrenzen, slaagt Diksmuide er in na vijf jaar tijd te schitteren als nieuwe stad.

Ontdek dit verhaal tijdens de Feniks wandeling na een gratis bezoek aan de tentoonstelling "Feniks: Diksmuide uit de as herrezen" op het stadhuis, van 16 mei tot 15 november 2020. Gratis plannetje van de wandelroute te verkrijgen bij Toerisme Diksmuide.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zaterdag 16 mei 2020
    -
    zondag 15 november 2020

Waar

naam
Grote Markt
adres
Grote Markt 8600 Diksmuide

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Contact

Telefoon
051 79 30 50
e-mail
toerisme@diksmuide.be
website
https://www.bezoekdiksmuide.be/feniks2020

Organisatie

naam
Stad Diksmuide
Alle activiteiten
foto: Stadhuis Grote Markt - 1918 - Arthur Brusselle, fotograaf (Brugge)

Zoeken