naar inhoud

Natuurwandelingen in Lampernisse

Het komgrondengebied van Lampernisse is samen met de IJzer- en Handzamevallei een van de grootste waardevolle landschappen in West-Vlaanderen. Ook in 2014 worden er een aantal natuurwandelingen georganiseerd.

Info

Het ruim 1000 ha komgrondengebied van Lampernisse vormt het belangrijkste stiltegebied van Vlaanderen. Het feit dat het merendeel van de uitgestrekte hooi- en weilanden historisch permanente poldergraslanden zijn (= nog nooit omgeploegd) zorgt voor een grote ecologische rijkdom.

Geniet mee van Lampernisse

Om mensen te laten meegenieten van het komgrondengebied worden regelmatig wandelingen georganiseerd. Zo kan je kennis maken met het gebied op: 20 april (organisatie Natuurpunt Afd. Westkust) en op 18 mei en 1 juni (organisatie Polderwerkgroep 3 Mussen). Afspraak telkens om 9u30 uur aan het Dorpsonthaalpunt vlak voor de kerk. Op dat punt kan je op de infoborden toelichting vinden over de geschiedenis van Lampernisse, het weidengebied en start ook de 6,5 km lange Zannekinwandelroute voor een groot stuk dwars door de weiden. In het dorp kan je je dorst laven en iets eten in Café Zannekin.
Voor meer info en het doorgeven van waarnemingen kan je terecht bij: peter.bossu@telenet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zondag 16 maart 2014
    van 09.30 u
  • zondag 18 mei 2014
    van 09.30 u
  • zondag 1 juni 2014
    van 09.30 u

Waar

naam
Lampernisse
adres
Zannekinstraat 8600 Diksmuide

Prijs

Gratis

Contact

e-mail
peter.bossu@telenet.be

Organisatie

naam
SOS Kustpolders
Alle activiteiten

Zoeken