naar inhoud

Uit in Diksmuide

 • Alle activiteiten

Vandaag, zaterdag 25 maart

 • Pleisteren met leem - Volzet

  Leem, één van de oudste bouwmaterialen, heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren, heeft een schimmelafstotende werking en is van nature anti-statisch. Dus heel wat voordelen voor een gezond binnenklimaat. In deze workshop (geschikt voor alle niveaus) maak je kennis met basisleem en bekijk je verschillende technieken en afwerkingsmogelijkheden, z
  op zaterdag 25 maart 2017
  Ecotechnieken
  lees meer Bestel tickets

Lopende activiteiten

 • De IJzer, onze laatste hoop

  100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. In de tentoonstelling ‘De IJzer, onze laatste hoop’ brengen wij in het Museum aan de IJzer de historische tegenstanders nog eens bij elkaar.
  tot zondag 11 november 2018
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • Expo DE BELGISCHE SOLDAAT

  In deze tentoonstelling tonen we de evolutie die het Belgische leger heeft doorgemaakt in de periode van 1914 tot aan het einde van de oorlog.We hebben oog voor de grote veranderingen die leidden tot een standaarduniform. Maar we tonen ook de vele pogingen van het leger om in te spelen op de specifieke noden van de soldaten, vaak met een verrassend resultaat als gevolg.
  tot maandag 31 december 2018
  IJzertoren / Museum Oorlog Vrede Vlaamse Ontvoogding
  lees meer
 • De verkeerde steek

  Breien is weer hip. Ervaren breister of beginneling? Geen probleem!Heb je zin om wekelijks, regelmatig of af en toe samen te breien? Kom dan naar onze warme (en gratis) club.
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Cultuurcafé de Bolletjes
  lees meer
 • Opstap Engels

  Je hebt nog nooit Engelse les gevolgd. Je hebt ook niet veel ervaring met studeren in het algemeen en je denkt dat het te snel zal gaan…Dan is dit iets voor jou!
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Open School Westhoek
  lees meer
 • Opstap Frans

  Je hebt nog nooit Franse les gevolgd. Je hebt ook niet veel ervaring met studeren in het algemeen en je denkt dat het te snel zal gaan…Dan is dit iets voor jou!
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Open School Westhoek
  lees meer
 • Zing je vrij!

  'Zing je vrij!' is een initiatief waaraan ieder die er zin in heeft, kan deelnemen. Het gaat door op maandagavond van september tot en met mei, telkens van 20u tot 21u. Het is de bedoeling om via het zingen te ontspannen. Zingen brengt je dichter bij jezelf. Je leert je stem gebruiken vanuit een diepere kern, waardoor je vanzelf steviger gaat klinken en steviger in het leven gaat staan.
  tot maandag 29 mei 2017
  Hilde Ryckewaert, Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg
  lees meer
 • Natuurgids/begeleider in de IJzervallei

  Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids.
  tot donderdag 26 oktober 2017
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer
 • Tai Chi beginnersreeks Diksmuide

  In februari 2017 start een nieuwe beginners-reeks traditionele tai chi. Deze reeks is voor mensen die al een cursus of introductiereeks gevolgd hebben. Vanaf de beginnersreeks kan je twee lessen per week bijwonen. Er is een les van 75 minuten op de plaats waar je de introductie hebt gevolgd en daarnaast bestaat de mogelijkheid om in Oostrozebeke les te volgen op maandag of donderdag avond.
  tot maandag 26 juni 2017
  Zaal Horizon Diksmuide
  lees meer
 • Tai Chi introductiereeks Diksmuide

  In februari 2017 start er een nieuwe introductie-reeks traditonele tai chi. Je leert hoe je met een rustige, diepe concentratie en zonder overbodige spierspanning, op een vloeiende manier de bewegingen kan uitvoeren. De Zachte Kracht is een tai chi school waar de yang stijl beoefend wordt. Er is een lesprogramma voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn regelmatig lessenreeksen en workshops.
  tot maandag 26 juni 2017
  Zaal Horizon
  lees meer
 • Super Cops: het bloedstollende achtervolgingsspel in Diksmuide

  Super Cops is een spannend en actief achtervolgingsspel in de stad. Kruip in de huid van een ontsnapte gevangene die op diamantenroof is in de stad of maak met een politieteam jacht op de dief. Je krijgt de opwinding van een videogame, maar dan in het levensechte decor van het stadscentrum. De ideale groepsactiviteit in Diksmuide voor een groep die van actie en avontuur houdt.
  tot zondag 31 december 2017
  Grote Markt
  lees meer
 • Super secret: spannend detectivespel voor kinderen in Diksmuide Vlieg

  Super Secret is het gloednieuwe detectivespel waarbij je met je vrienden of familie op zoek gaat naar een gestolen schat in het park. Met de speurmiddelen in de speldoos en de detective app op je smartphone kom je de schat steeds meer op het spoor. Speel het met kinderen vanaf 8 jaar in een park of aangenaam en veilig spelgebied. Ideaal voor kinderfeestjes of uitstap met gezin of school.
  tot zondag 31 december 2017
  Parklaan
  lees meer
 • Lezen en schrijven met de computer

  De computer is niet meer weg te denken uit je dagelijks leven. Wil je iets opzoeken op het internet of een e-mail vesturen? Dan is goed kunnen lezen en schrijven belangrijk. Je leert: * nuttige informatie halen uit een website * openingsuren opzoeken * de uren van bus en trein opzoeken * e-mails schrijven en versturen * woorden verbeteren met de computer * het nieuws volgen op het internet * ...
  tot dinsdag 27 juni 2017
  open-school Westhoek
  lees meer
 • Sherlock: Test jouw detective skills in Diksmuide

  Er heeft een misdaad plaatsgevonden in de stad en de politie heeft jouw hulp nodig bij het oplossen van deze zaak. Ben jij de enige echte Sherlock? Bewijs het ons tijdens dit spannende virtuele gps-spel! Doorkruis snel de stad om zoveel mogelijk aanwijzingen te verzamelen: De dader heeft namelijk sporen achtergelaten en die moet jij verzamelen. Er zijn ook getuigen die iets gezien hebben, ...
  tot zondag 16 juli 2017
  Stadscentrum
  lees meer

Wordt verwacht

 • HonderdHuizen

  HonderdHuizen creëert een thuisgevoel, nodigt uit tot het ontmoeten van mensen en het delen van verhalen. Een intieme voorstelling op basis van honderd gesprekken. Voor haar voorstelling HonderdHuizen ging Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over thuis. Op basis van de gesprekken, met foto’s en koekjes, vertelt ze een nieuw verhaal.
  op zondag 26 maart 2017
  CC Kruispunt
  lees meer Bestel tickets
 • Natuurwandeling in Lampernisse

  Kom en ontdek het komgrondengebied van Lampernisse. Breng stevige schoenen en een verrekijker meer. Afspraak om 9.30u. aan het Dorpsonthaalpunt voor de kerk. Gratis deelname. Org.: Natuurpunt De Bron en SOS Kustpolders. Info: Peter Bossu, 0485 80 07 69, peter.bossu@telenet.be.
  op zondag 26 maart 2017
  Dorpsonthaalpunt voor de kerk van Lampernisse
  lees meer
 • Natuurwandeling in Lampernisse

  Met stevige schoenen doorkruisen we het geklasseerde landschap rond Lampernisse. Weet dat een verrekijker hier handig is en foto's nemen mag. Ideaal om aan te sluiten met vrienden en familie! Afspraak om 09.30u aan het dorpsonthaalpunt voor de kerk in Lampernisse, Zannekinstraat, Lampernisse. Deelname: gratis.
  op zondag 26 maart 2017
  Dorpsonthaalpunt Lampernisse
  lees meer
 • Voorjaar in de komgronden

  Met stevige schoenen doorkruisen we het geklasseerde landschap rond Lampernisse. Weet dat een verrekijker hier handig is en foto's nemen mag. Ideaal om aan te sluiten met vrienden en familie!
  op zondag 26 maart 2017
  Dorpsonthaalpunt
  lees meer
 • De componist en de koning

  De band tussen Wagner en Ludwig II van Beieren• De sprookjeskoning en de muzikale vernieuwer• Het Festspielhaus in Bayreuth• Der Ring der Nibelungen
  op maandag 27 maart 2017
  Zaal Wit-Gele Kruis
  lees meer Bestel tickets
 • De componist en de koning - De band tussen Wagner en Ludwig II van Beieren

  Johan Uytterschaut geeft een helder beeld van de verhouding tussen Wagner en Ludwig II van Beieren. Hij rolt de lijnen, zoals ze elkaar kruisten op 2 mei 1864, netjes uit en illustreert ze met het nodige materiaal. Was Ludwig zo naïef dat hij zich fataal heeft laten inpakken door een ambitieuze componist? Of was het hen toch puur om de esthetiek te doen?
  op maandag 27 maart 2017
  Wit-Gele Kruis
  lees meer
 • Lessen in levenswijsheid

  Ook al lijkt het niet zo, toch is 'zin vinden in het leven' van groot belang bij het verwerven of behouden van een goede gezondheid. Je niet geliefd voelen, niks te betekenen hebben, een job moeten uitoefenen die niet bij je past, ... ondermijnt de gezondheid meer dan welke bacterie ook. In deze 8 lessen in levenswijsheid bewandelen we een weg naar meer zelfkennis, een weg naar meer geluk.
  op dinsdag 28 maart 2017
  Hilde Ryckewaert, Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg
  lees meer
 • Prana Yoga Flow

  Ontspannende en actieve yoga voor iedereen… ontdek met yoga je eigen bron, lichaam en levensstroom. Yoga activeert je levensstroom... zorgt voor energie, vreugde, soepelheid en rust
  op woensdag 29 maart 2017
  Clehiham
  lees meer
 • Sportvijver blok 2

  Op zoek naar een sportieve activiteit op woensdagmiddag tijdens het schooljaar?Schrijf je kind(eren) dan als de bliksem in voor ‘sportvijver’!
  op woensdag 29 maart 2017
  Sporthal de pluimen
  lees meer Bestel tickets
 • Sportvijver volledig seizoen

  Op zoek naar een sportieve activiteit op woensdagmiddag tijdens het schooljaar?Schrijf je kind(eren) dan als de bliksem in voor ‘sportvijver’!
  op woensdag 29 maart 2017
  Sporthal de pluimen
  lees meer Bestel tickets
 • Elementaire vergadertchnieken

  Tips & tricks om een goede vergadering te houden.
  op donderdag 30 maart 2017
  CC Kruispunt Maria Doolaeghestraat 2b, 8600 Diksmuide
  lees meer
 • Wandelen in Oostduinkerke

  Zin in rustig wandelen? Bij de Donderdagstappers zit je goed! Elke laatste donderdag van de maand. www.bloggen.be/donderdagstappers
  op donderdag 30 maart 2017
  Zonnestraal
  lees meer
 • Yin Yang Yoga

  Zachtere yogavorm die nog meer werkt op het openen van je hart en ruimte maken voor meditatie
  op donderdag 30 maart 2017
  Clehiham
  lees meer
 • Dans voluit

  Laat je leiden door je lichaam en kijkt wat de dans jou brengt. 
  op vrijdag 31 maart 2017
  Ten Patershove
  lees meer Bestel tickets
 • De Kift/Rats On Rafts + broeder Dieleman

  De Kift/Rats On Rafts is een bijzondere cross-over, waarbij ouwe rotten en jonge honden (post)punk, fanfare, en literatuur moeiteloos doen samensmelten. Broeder Dieleman maakt indruk met zijn sappig Zeeuws (dat heel dicht aanleunt bij het West-Vlaams), introspectieve teksten en naar de keel grijpende songs! BROEDER DIELEMAN (nl) - 20.30u Broeder Dieleman maakt indruk met zijn sappig Zeeuws ...
  op vrijdag 31 maart 2017
  Muziekclub 4AD
  lees meer
 • Easy Flow Yoga

  Deze les is heel geschikt als je net begint met yoga. Easy Flow Yoga is een zachtere vorm van Prana Yoga Flow. Er wordt meer uitleg gegeven bij de houdingen en er is meer tijd om de alignment aan te passen. Er wordt een begin gemaakt met het correct uitvoeren van de zonnegroeten, dit alles in een rustig tempo zodat deze les voor iedereen geschikt is. Deze les is wat dynamischer dan een hatha yogal
  op vrijdag 31 maart 2017
  Sporthal de pluimen
  lees meer
1-30 Van 1061