naar inhoud

Uit in Diksmuide

 • Alle activiteiten

Vandaag, vrijdag 28 april

 • Dans voluit

  Laat je leiden door je lichaam en kijkt wat de dans jou brengt. 
  op vrijdag 28 april 2017
  Ten Patershove
  lees meer Bestel tickets
 • Start to run

  Wil je ook starten met lopen en lukt het je niet alleen? Kom dan samen met ons trainen en werken aan je conditie. Samen op naar 5 km ! Dit gaat door vanaf 17 april, elke maandag, woensdag en vrijdag om 20 u. De eindmeet wordt voorzien op vrijdag 23 juni. Enkel Kvlv-leden en inwonenden zijn verzekerd.
  op vrijdag 28 april 2017
  oc Lecca
  lees meer
 • Week van de Amateurkunsten : Toneelvoorstelling 'De Lingerie van mijnheer Henri'

  Een mooie komedie geschreven en geregisseerd door Bart Verdonck.
  op vrijdag 28 april 2017
  oc Lecca
  lees meer
 • Week van de amateurkunsten - Schilderkunst

  In het atelier van Jean Vandenhove, gelegen op een idyllische plek langs de IJzer, kun je zijn figuratieve en surrealistische schilderijen bewonderen.
  tot zondag 7 mei 2017
  Atelier Jean Vandenhove
  lees meer
 • Week van de Amateurkunsten 2017

  De ‘Week van de Amateurkunsten’ is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Ze zet overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van amateurkunst in de kijker. Ook in Diksmuide grijpen een aantal kunstenaars de kans om zich te tonen.
  tot zondag 7 mei 2017
  Diksmuide
  lees meer

Lopende activiteiten

 • De IJzer, onze laatste hoop

  100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. In de tentoonstelling ‘De IJzer, onze laatste hoop’ brengen wij in het Museum aan de IJzer de historische tegenstanders nog eens bij elkaar.
  tot zondag 11 november 2018
  Museum aan de IJzer
  lees meer
 • Expo DE BELGISCHE SOLDAAT

  In deze tentoonstelling tonen we de evolutie die het Belgische leger heeft doorgemaakt in de periode van 1914 tot aan het einde van de oorlog.We hebben oog voor de grote veranderingen die leidden tot een standaarduniform. Maar we tonen ook de vele pogingen van het leger om in te spelen op de specifieke noden van de soldaten, vaak met een verrassend resultaat als gevolg.
  tot maandag 31 december 2018
  IJzertoren / Museum Oorlog Vrede Vlaamse Ontvoogding
  lees meer
 • De verkeerde steek

  Breien is weer hip. Ervaren breister of beginneling? Geen probleem!Heb je zin om wekelijks, regelmatig of af en toe samen te breien? Kom dan naar onze warme (en gratis) club.
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Cultuurcafé de Bolletjes
  lees meer
 • Opstap Engels

  Je hebt nog nooit Engelse les gevolgd. Je hebt ook niet veel ervaring met studeren in het algemeen en je denkt dat het te snel zal gaan…Dan is dit iets voor jou!
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Open School Westhoek
  lees meer
 • Opstap Frans

  Je hebt nog nooit Franse les gevolgd. Je hebt ook niet veel ervaring met studeren in het algemeen en je denkt dat het te snel zal gaan…Dan is dit iets voor jou!
  tot vrijdag 30 juni 2017
  Open School Westhoek
  lees meer
 • Zing je vrij!

  'Zing je vrij!' is een initiatief waaraan ieder die er zin in heeft, kan deelnemen. Het gaat door op maandagavond van september tot en met mei, telkens van 20u tot 21u. Het is de bedoeling om via het zingen te ontspannen. Zingen brengt je dichter bij jezelf. Je leert je stem gebruiken vanuit een diepere kern, waardoor je vanzelf steviger gaat klinken en steviger in het leven gaat staan.
  tot maandag 29 mei 2017
  Hilde Ryckewaert, Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg
  lees meer
 • Natuurgids/begeleider in de IJzervallei

  Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids.
  tot donderdag 26 oktober 2017
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer
 • Tai Chi beginnersreeks Diksmuide

  In februari 2017 start een nieuwe beginners-reeks traditionele tai chi. Deze reeks is voor mensen die al een cursus of introductiereeks gevolgd hebben. Vanaf de beginnersreeks kan je twee lessen per week bijwonen. Er is een les van 75 minuten op de plaats waar je de introductie hebt gevolgd en daarnaast bestaat de mogelijkheid om in Oostrozebeke les te volgen op maandag of donderdag avond.
  tot maandag 26 juni 2017
  Zaal Horizon Diksmuide
  lees meer
 • Tai Chi introductiereeks Diksmuide

  In februari 2017 start er een nieuwe introductie-reeks traditonele tai chi. Je leert hoe je met een rustige, diepe concentratie en zonder overbodige spierspanning, op een vloeiende manier de bewegingen kan uitvoeren. De Zachte Kracht is een tai chi school waar de yang stijl beoefend wordt. Er is een lesprogramma voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn regelmatig lessenreeksen en workshops.
  tot maandag 26 juni 2017
  Zaal Horizon
  lees meer
 • Super Cops: het bloedstollende achtervolgingsspel in Diksmuide

  Super Cops is een spannend en actief achtervolgingsspel in de stad. Kruip in de huid van een ontsnapte gevangene die op diamantenroof is in de stad of maak met een politieteam jacht op de dief. Je krijgt de opwinding van een videogame, maar dan in het levensechte decor van het stadscentrum. De ideale groepsactiviteit in Diksmuide voor een groep die van actie en avontuur houdt.
  tot zondag 31 december 2017
  Grote Markt
  lees meer
 • Super secret: spannend detectivespel voor kinderen in Diksmuide Vlieg

  Super Secret is het gloednieuwe detectivespel waarbij je met je vrienden of familie op zoek gaat naar een gestolen schat in het park. Met de speurmiddelen in de speldoos en de detective app op je smartphone kom je de schat steeds meer op het spoor. Speel het met kinderen vanaf 8 jaar in een park of aangenaam en veilig spelgebied. Ideaal voor kinderfeestjes of uitstap met gezin of school.
  tot zondag 31 december 2017
  Parklaan
  lees meer
 • Lezen en schrijven met de computer

  De computer is niet meer weg te denken uit je dagelijks leven. Wil je iets opzoeken op het internet of een e-mail vesturen? Dan is goed kunnen lezen en schrijven belangrijk. Je leert: * nuttige informatie halen uit een website * openingsuren opzoeken * de uren van bus en trein opzoeken * e-mails schrijven en versturen * woorden verbeteren met de computer * het nieuws volgen op het internet * ...
  tot dinsdag 27 juni 2017
  open-school Westhoek
  lees meer
 • Sherlock: Test jouw detective skills in Diksmuide

  Er heeft een misdaad plaatsgevonden in de stad en de politie heeft jouw hulp nodig bij het oplossen van deze zaak. Ben jij de enige echte Sherlock? Bewijs het ons tijdens dit spannende virtuele gps-spel! Doorkruis snel de stad om zoveel mogelijk aanwijzingen te verzamelen: De dader heeft namelijk sporen achtergelaten en die moet jij verzamelen. Er zijn ook getuigen die iets gezien hebben, ...
  tot zondag 16 juli 2017
  Stadscentrum
  lees meer
 • Paarden- en ponykampen paasvakantie - Sport Vlaanderen

  In de paasvakantie kan je in Sport Vlaanderen Woumen een brede waaier aan paarden- en ponykampen beleven. Info en inschrijvingen: www.sport.vlaanderen/sportkampen (051 50 15 17)
  tot zondag 30 april 2017
  Sport Vlaanderen Woumen
  lees meer
 • Door de lens van Rudi Debruyne

  Rudi Debruyne is een man van vele watertjes. Naast ornitholoog, sportvisser, jager, reisleider, cameraman en redacteur is hij vooral fotograaf! Hij kent dan ook 'onze' eigenste natuur zeer goed. 'Door de lens van' is een selectie van dertig unieke foto's waarbij zijn passie en vakmanschap voor het onderwerp afstralen. Bij het bekijken van zijn foto's borrelt ongetwijfeld de goesting in je op ...
  tot woensdag 24 mei 2017
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer
 • A house full of art

  Galerie Sabine Van Paemel organiseert om de twee maanden een tentoonstelling die gedurende 6 weken open is op zaterdag, zondag en maandag telkens van 14U00 tot 18U00. U krijgt steeds een 5 à 6-tal gast-kunstenaars te zien en enkele permanente werken. Zowel het huis als de galerie worden op deze dagen open gesteld voor het publiek. Het is zeker de moeite waard om eens tot in Leke te komen . We ...
  tot maandag 22 mei 2017
  Galerie Sabine Van Paemel
  lees meer
 • Parallelle

  Met werk van Ingrid Simons en Anne Vanoutryve Te bezoeken op za, zo & feestdagen van 10 tot 18 uur Galerie Montanus
  tot zondag 14 mei 2017
  Montanus.5
  lees meer
 • Fluistervaren op De Blankaart

  Van 15 april tot 15 september kan je als groep een wandeling combineren met een boottocht en De Blankaart vanop het water verkennen. De fluisterboot vaart zo stil dat je de dieren op de oevers makkelijk kan observeren. Bescherming tegen zon/regen en een verrekijker zijn sterk aan te raden. Wie individueel of als gezin wil meevaren kan dit in de maanden juli en augustus op woensdagen en ...
  tot vrijdag 15 september 2017
  Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
  lees meer
 • Start 2 Run

  Leren lopen van 0 tot 5 km in 10 weken
  tot donderdag 29 juni 2017
  Sporthal de pluimen
  lees meer

Wordt verwacht

 • Birdathon

  We proberen die dag om zoveel mogelijk soorten vogels te spotten in de IJzervallei. Daartoe starten we heel vroeg aan het Blankaartkasteel waarna we doorheen het kasteelbos naar de fluisterboot afzakken. Hiermee maken we een tocht over de Blankaartvijver.
  op zaterdag 29 april 2017
  BC De Blankaart
  lees meer
 • Eurovisiesongconcert

  Het blaasorkest 'Willen Is Kunnen' Beerst geeft opnieuw het beste van zichzelf op zaterdag 29 april. Dit jaar staat ons concert in teken van het Eurovisiesongfestival en brengen wij heel wat gekende, al dan niet winnende nummers. Ook ons trommelkorps is terug van de partij en dit alles onder de deskundige leiding van dirigent Koen Dewulf.
  op zaterdag 29 april 2017
  "Ter Zaele" Beerst
  lees meer
 • 'Iedereen Danser' - the making of

  In de paasvakantie gingen drie groepen met veel goesting om te dansen creatief aan de slag. Kinderen en senioren werkten een week intensief samen om op het eind van de week hun danskunsten te tonen aan het publiek. Cineaste Lisa Tahon ('Gloed') was erbij en registreerde het hele proces, de interactie tussen generaties en het ontdekken van de mogelijkheden van hun lichaam. Hoe kwam de ...
  op zaterdag 29 april 2017
  Feestzaal gemeentehuis De Panne
  lees meer
 • Sable Blanc / Wit Zand

  De komst van een onschuldig meisje doorbreekt een dag als alle andere...
  op zaterdag 29 april 2017
  CC Kruispunt
  lees meer Bestel tickets
 • Week van de Amateurkunsten : Toneelvoorstelling 'De Lingerie van mijnheer Henri'

  Een mooie komedie geschreven en geregisseerd door Bart Verdonck.
  op zaterdag 29 april 2017
  oc Lecca
  lees meer
 • Campagne 'Zo Dichtblij'

  Neem deel aan de nieuwe campagne ‘Zo Dichtblij’ en doe het hart van onze stad kloppen! Van 29 april tot en met 3 juni 2017 Van 29 april tot en met 3 juni 2017 organiseert stad Diksmuide i.s.m Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en de Gezinsbond de nieuwe campagne ‘Zo Dichtblij’, die voortbouwt op het succesvolle ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Tijdens de campagneperiode hangen de deelnemende ...
  van zaterdag 29 april 2017
  Handelaars groot Diksmuide
  lees meer
1-30 Van 295