website diksmuide

CC Kruispunt geeft je inspiratie voor het einde van het jaar

Tijdens de koude, donkere winterperiode hebben we iets meer behoefte aan een knusse sfeer. Nood aan gezelligheid? Wees welkom op één van onze hartverwarmende en intieme activiteiten zoals het voorleesmoment van Boek je plekje of een Winterse vertelling. Ga voor pure eenvoud en omarm Raf Walschaerts op zaterdagavond 16 december. Hij staat alleen op scène met een gitaar, een piano en een handvol sterke verhalen en songs. Pure stand-up comedy beleef je met Steven Mahieu begin 2018. Met de kinderen feesten we volop en brengen met Meneer Beer en de Woeste Wolven een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden! De acteurs en poppenspelers van Theater Tieret brengen samen met de muzikanten van Walrus een groots popconcert. Duik mee het muzikale bos in!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Gezellig rond de tafel in de bib. In de spelletjesafdeling heeft de bibliotheek een groot aantal spellen die je kan uitlenen. Probeer ze uit tijdens de spelletjesnamiddagen. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen.
lees meer

Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. De lesbische Salma is dj in een bar. Ten slotte is er Nour, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon. De drie vrouwen balanceren tussen traditie en modernisme, goed burgerschap ...
lees meer

Een intiem kader, een gezellig samenzijn en een wondermooi verhaal met een drankje en een hapje zijn de succesingrediënten van Boek je Plekje.
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
lees meer

Biecht is de derde solovoorstelling van Raf Walschaerts, de grote Kommil Foo broer. Met een gitaar, een piano en een handvol sterke verhalen en songs brengt hij een ijzersterk verhaal: ontwapenend en puur.
lees meer

De relatie tussen de leraar Emad en zijn vrouw Rana wordt overhoop gegooid als ze door gevaarlijke werken in een aanliggend gebouw noodgedwongen naar een nieuwe flat in het centrum van Teheran moeten verhuizen. Niet wetende dat de vorige huurder er nogal louche activiteiten op nahield, laat Rana een vreemde man binnen die ze verwart met haar echtgenoot, met alle desastreuze gevolgen van dien. ...
lees meer

Een voorleesmoment met knutselactiviteit voor de allerkleinsten Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar wakker in elk van ons.
lees meer

De Boov, een volkje van vriendelijke, buitenaarde wezens landt op de Aarde om zich te verbergen voor hun vijanden. Als Oh, één van de aliens, per ongeluk hun verblijfplaats verraadt, moet hij vluchten samen met het tienermeisje Tip. Ondanks hun verschillen worden Tip en Oh de beste vrienden. Samen beleven ze een komisch avontuur en worden dikke vrienden. Regie: Tim Johnson – USA – 2015 – 94 ...
lees meer

Theater Tieret en Walrus verzamelen voor dit groots popconcert maar liefst tien topacteurs, - muzikanten en -poppenspelers. Meneer Beer en de Woeste Wolven verwachten je voor dit muzikaal bosfestijn!
lees meer

Ben je 16+ en wil je een initiatie in het programmeren om daarna zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor het DigiLab! Tijdens de eerste drie sessies maak je kennis met een aantal programmeertalen zoals C en Python en krijg je zicht op de mogelijkheden van Rasberry Pi en het computerplatform Arduino. Na deze inleiding is er tijd om de ontwerper in je te ontdekken en ga je aan de slag ...
lees meer

Stel dat er een filter in je hoofd zit die filtert wat je denkt en voelt. Zonder Filter is de derde voorstelling van Steven Mahieu met opnieuw enkele 4-sterrenrecensies tot gevolg. Steven Mahieu brengt pure stand-up comedy, recht uit het hart, met succes én applaus.
lees meer

Weetjes
Tijdens Winterwonderland loodsen de leerlingen van Kadens je doorheen de cultuursite. Ontdek hun artistieke talenten in de ruimtes van de academie, in de bibliotheek en maak de slotshow mee in CC Kruispunt. De slotshow begint om 20 uur. Toegang tot de slotshow bedraagt 3 euro.
lees meer

Vanaf donderdagmiddag 7 december wordt de Maria Doolaeghestraat opnieuw opengesteld voor het verkeer. De werken zijn 2 weken eerder dan gepland klaar.
lees meer

Nog op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk? Heb je er al aan gedacht om iemand te verwennen met een pakske vol intense cultuurmomenten? Onze cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig en de genereuze schenker kiest een bedrag naar keuze.
lees meer

Op vrijdagavond 19 januari brengt het Euterpe Baroque Consort met het programma To be or not to be een selectie van Shakespearemuziek in de gezellige en intieme Begijnhofkapel en niet zoals eerder aangekondigd in de schouwburgzaal. Een passend historisch kader voor deze ambassadeurs van barokmuziek.
lees meer

Bij iedere activiteit van het cultuurcentrum en de bib spaar je 1 punt. Dit kan via de zuil of bij kleinere activiteiten of op locatie via een smartphone. Punten omruilen kan je aan de balie. Wist je dat je bij 5 punten al 2,5 euro korting hebt op de basisprijs? Ontdek al onze omruilvoordelen.
lees meer

Op vraag van de band werd het optreden op 15 december 2017 geschrapt! Gelukkig is er een nieuwe datum gevonden zodat je deze fantastische coverband in je geliefd cultuurhuis aan het werk kan zien met hun allernieuwste show. De voorstelling gaat door op woensdagavond 9 mei 2018.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.