website diksmuide

Februari is gelijk aan een drukke cultuuragenda

Zo hebben we op het programma een aantal uitverkochte voorstellingen waaronder het optreden van Odiel Van Caeyzeke en het theaterstuk Slisse & Cesar. Waar wel nog plaatsen beschikbaar zijn is bij het cabaretdebuut van Senne Guns - Opus 3 op vrijdag 7 februari. Of kom met het ganse gezin gezellig naar de familievoorstelling Stapman (8+). Tijdens Lang leve klein elektro kan je in de bib terecht voor tips and tricks om je apparaten een langer leven te bezorgen, geniet van de laatste Winterse vertelling van het seizoen of bouw je eigen robot tijdens de workshops van VEX IQ (10+). Nog geen plannen deze zondag? Duo Doppio Stile neemt je tijdens een klassiek concert mee op reis doorheen de geschiedenis van het heelal met muziek vertolkt op piano en viool.

We zijn nog steeds op zoek naar een technisch medewerker cultuur. Interesse? Scroll naar beneden en solliciteer.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Bewonder tijdens deze workshop de sterren met je eigen ogen! Ja, ook overdag. We bestuderen de sterrenhemel, gaan op zoek naar jouw sterrenbeeld en maken er een lichtgevend kunstwerkje van. Haal je creatieve geest boven en laat de lichtjes spreken. Gratis voor kinderen wiens (groot)ouders de voorstelling van Duo Doppio Stile bijwonen.
lees meer

Zit jij soms ook met je hoofd in de wolken? Duo Doppio Stile neemt je nog veel verder mee, op reis doorheen de geschiedenis van het heelal. De muziek vertolkt op viool en piano gaat gepaard met de visuele reis aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. Zijn de sterren één groot kosmisch concert?
lees meer

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.
lees meer

Wanneer haar vader sterft, keert een jonge vrouw terug naar de orthodox joodse gemeenschap die haar tientallen jaren eerder verstootte. Maar haar terugkeer zorgt voor heel wat controverse wanneer ze haar gevoelens voor haar beste vriendin opbiecht. De passie laait op wanneer ze de grenzen opzoeken van hun geloof en seksualiteit.
lees meer

Na twee gesmaakte pop-albums gaat Senne Guns in zijn eerste solo-voorstelling op zoek naar een derde werk. En dat zie hij groots, baanbrekend en vernieuwend. Opus 3 is een cabaret-debuut waarin pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek en zichzelf fileert.
lees meer

Hoe pas ik mijn verlengsnoer aan? Hoe vervang ik een schakelaar? We leggen je uit hoe je eenvoudige reparaties kan doen en testen dit uit. Je gaat naar huis met een heleboel tips om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een apparaat of verlichting, samen met enkele trucjes om ze een zo lang mogelijk leven te schenken.
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

Naar aanleiding van zijn nieuwste boek, De Bourgondiërs, nodigen we Bart Van Loo uit voor een auteurslezing in de bibliotheek. Hij vertelt over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs. Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen.
lees meer

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste CoderDojomentoren.
lees meer

Vier vijftigjaren en één piepkuiken op een podium, wat zal dat geven? Het collectief Odiel brengt je een avond gevuld met a capellaversies van gekende pop-, rock-, latino- en schlagerliederen. Stilzitten of je lach proberen in te houden? Niets van!
lees meer

Help jij mee om de Stapman tot leven te wekken? Jacob klimt na een ruzie met zijn broertje in een hoge boom. Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman. Met jouw hulp en de hulp van een live muzikante kunnen we de Stapman tot leven wekken!
lees meer

Green Book volgt een Italiaans-Amerikaanse buitensmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Na het voorlezen gaan we aan de slag en maken we de kleine kunstenaar in elk van ons wakker.
lees meer

Van televisie naar theater, van theater opnieuw naar televisie en nu opnieuw te zien in het theater. Sven De Ridder en Warre Borgmans kruipen in de huid van het iconische duo Slisse & Cesar. Ze brengen deze klassieker op de meest authentieke manier onder leiding van regisseur Stany Crets.
lees meer

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.
lees meer

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan.
lees meer

De bib start een leesclub! De groep komt een vijftal keer per jaar samen om een vooraf gelezen boek te bespreken. Mensen die 1 enkele sessie willen bijwonen zijn ook meer dan welkom. De bib zorgt ervoor dat je steeds tijdig over een exemplaar beschikt.
lees meer

Terwijl De Buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie.
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij. Twijfel niet en kom zeker eens langs!
lees meer

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.
lees meer

Weetjes
Wij zoeken een voltijds technisch medewerker voor CC Kruispunt! Je staat in voor het afstemmen, opstellen en bedienen van belichtings- en klankinstallaties, kleine onderhouds- en herstellingswerken en allerlei logistieke hulp bij activiteiten.
lees meer

Wegens te weinig belangstelling is de voorstelling Liften die doorgaat op woensdag 5 februari geannuleerd. Mensen die reeds tickets gekocht hebben zullen gecontacteerd worden i.v.m. de terugbetaling.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.