naar inhoud
Sport

Het najaar van 2017 staat bol van Diksmuidse sportevenementen

01 sep
De sportdienst van Diksmuide kijkt reikhalzend uit naar het komende najaar. Traditioneel staat het najaar bol van sportieve evenementen voor jong en oud. In september zijn er maar liefst 4 sportevents gepland.

Iron Senior – 7 september 2017

Op donderdag 7 september is er de Iron Senior. 55-plussers kunnen op een recreatieve manier kennismaken met triatlon. In de voormiddag start je met 15 minuten zwemmen op eigen tempo. Aansluitend doe je in groep of alleen een uitgestippelde fietstocht van 25 km. Na een lunchpauze met een belegd broodje is er nog een wandeltocht van 6 km. Inschrijven in de sporthal of het zwembad voor 1 september of mail naar elke.everaert@diksmuide.be

 

Voetbaltornooitjes – 20 september 2017

Vorig jaar kregen we zo’n 200 jongeren van de Diksmuidse secundaire scholen aan het bewegen tijdens de voetbaltornooitjes. Op woensdag 20 september 2017 gaan jongeren van het VTI, Sint Aloysiuscollege en het K(T)A opnieuw de strijd aan om de voetbalbeker te bemachtigen in hun leeftijdscategorie. De wedstrijden vinden plaats van 13.00 uur tot 16.00 uur op de voetbalterreinen van sportsite De Pluimen. Jongeren kunnen zich inschrijven in groepjes van minimum 5 en maximum 7 spelers via www.diksmuide.be/sport en dit voor vrijdag 15 september.

 

MIVOS-triatlon – 24 september

De jaarlijkse MIVOS-triatlon gaat door op zondag 24 september in en rond zwembad De Kupe. Na het succes van vorig jaar is er dit jaar opnieuw een familietriatlon die start om 12.30 uur. In een team van 3 personen met minimaal 1 volwassene en 1 kind tussen 8 en 16 jaar werk je volgende afstanden af: 300 meter zwemmen, 14 km fietsen en 2,5 km lopen.

 

Om 13.30 uur gaan de beginnende triatleten van start in het zwembad. Tijdens deze 1/8ste triatlon (500 m zwemmen, 28 km fietsen en 5 km lopen) gaan we op zoek naar de laureaat bij de dames, heren en teams.

 

De prijsuitreiking is voorzien rond 17.30 uur aan zwembad De Kupe. Er is een supportersterras voorzien ten voordele van Scouts Zannekin.

 

Scholenveldloop – 27 september 2017

Met 760 deelnemers in 2016 was de scholenveldloop een groot succes. De scholenveldloop voor lagere schoolkinderen en jongeren van het secundair onderwijs gaat dit jaar door op woensdag 27 september op sportpark De Pluimen. Door de huidige archeologische werken op het sportpark zal een alternatief parcours voorzien worden rond de tennisterreinen en de hamerslingerkooi. Kinderen kunnen zich inschrijven via de school.

 

Mivos-wandeluitstap – 10 oktober 2017

De burensportdienst Mivos viert haar 20-jarig bestaan en organiseert daarom een uitzonderlijke editie van de wandeluitstap voor 50-plussers. Je kan op dinsdag 10 oktober voor een ganse dag mee op zwier. Vertrek aan sporthal De Pluimen om 8.30 uur.

 

Halle, ten zuiden van Brussel, is de bestemming. Je krijgt de tijd om het stadscentrum te verkennen en in de namiddag het Hallerbos. In oktober zal je de uitbundige bloei van de wilde hyacinten missen, maar de mooie wandelpaden van verschillende afstanden zullen je zeker ook aangenaam verrassen.

 

De deelnameprijs is te gek. Voor 20,- euro nestel je je op de bus, wandel je naar hartelust en eet en drink je ’s middags en ’s avonds. Schrijf je bliksemsnel in in de sporthal, de plaatsen zijn beperkt. Je kan betalen met je bankkaart of je krijgt een overschrijvingsformulier mee voor de vereffening. Iedereen welkom, maar de inwoners van de Mivos-gemeenten krijgen voorrang tot deelname.

 

Diksmuide zwemt – van 14 november t.e.m. 19 november 2017

Maar liefst 890 mensen doken het zwembad De Kupe in tijdens de laatste editie van Diksmuide zwemt. In 2017 duiken we opnieuw met z’n allen in zwembad De Kupe van dinsdag 14 november t.e.m. zondag 19 november. Reserveer alvast zaterdag 18 november in je agenda voor de zwemmarathon.

Nieuwsoverzicht