naar inhoud
Water
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Captatieverbod voor beregening vanuit waterlopen voor recreatieve doeleinden

14 jul

Het huidige captatieverbod voor beregening uit alle waterlopen in de provincie West-Vlaanderen voor recreatieve doeleinden wordt voorlopig verlengd tot 28 juli. Het geleverde water dient in eerste plaats als drinkwater voor mens en dier. Het gebruik van water voor recreatieve activiteiten past hier niet in!

De aanhoudende droogte brengt acuut gevaar met zich mee voor dier en mens in termen van de drinkwatervoorziening. Er is een piek in (drink)waterverbruik waardoor de watervoorraad snel daalt. Het gevaar bestaat dat delen van de provincie niet meer van water voorzien kunnen worden.  Daarom is het nodig om beperkende maatregelen te nemen om de waterbevoorrading in de provincie veilig te stellen en om in deze periode van schaarste het waterverbruik te beperken.

Sinds 17 juni geldt ook al een volledig watercaptatieverbod binnen de Middenkustpolder voor het beregenen van gewassen. Gouverneur Decaluwé vaardigde dit captatieverbod uit voor alle onbevaarbare en bevaarbare waterlopen in het IJzerbekken, gelegen in het gebied van de Polder Bethoostersche Broecken, Polder De Moeren, Polder Noordwatering Veurne en de Zuidijzerpolder. Hij nam die maatregel door de aanhoudende droogte. Individuele bevoorrading van dieren en het capteren van water voor gewasbescherming kan toegelaten worden.

In de rechterbalk van de website kun je de politiebesluiten van de gouverneur nalezen. 

 

Nieuwsoverzicht