naar inhoud
Affiche

Huisarts van wacht: bel 1733

19 mei
Vanaf 1 juni start in onze regio het algemene nummer 1733 om een huisarts van wacht te bellen. Vanaf dan is het huidige centrale nummer 070 24 65 55 niet langer in gebruik.

?De huisartsenwachtdienst loopt van 19 tot ’s anderendaags 8 uur. Overdag van 8 tot 19 uur moet je je huisarts contacteren.

Voor dringende gezondheidsproblemen waarmee je niet kunt wachten tot de volgende werkdag van je huisarts, kun je via het nummer 1733 de huisartsenwachtdienst contacteren. Na een taalkeuze wordt gevraagd om de ‘postcode’ van de regio waarin je je bevindt in te toetsen. Daarna druk je op #.

Bel je tussen 19 en 8 uur en tijdens het weekend, dan kom je terecht bij een operator. De operator zal je een aantal vragen stellen om correct in te schatten hoe ernstig je situatie is en hoe mobiel je bent. De operator verwijst je naar de hulpverlener die op dat ogenblik het best geplaatst is om je te helpen:

  • Hij kan u vragen om naar de huisartsenwachtpost of de raadpleging van de wachtarts te gaan
  • Hij kan in uitzonderlijke gevallen indien je niet mobiel bent een huisarts van wacht naar uw huis sturen
  • Hij kan u voorstellen te wachten tot uw eigen huisarts consultatie houdt
  • Als de situatie ernstig blijkt, kan hij u vragen om naar de spoeddienst te gaan of kan hij een ziekenwagen naar uw huis sturen
Nieuwsoverzicht