naar inhoud
Blokkot

Eerste editie Blokkot Diksmuide in de paasvakantie

10 mrt

Blokkot is bij de Diksmuidse studenten stilaan een begrip geworden. De cijfers staven dat. Meer en meer studenten maken gebruik van de stille studeerruimtes die de stad Diksmuide voorziet. Geen afleiding, geen praatjes, enkel blokkende studenten om je heen. De perfecte voorbereiding op de examens. Nieuw dit jaar is Blokkot editie paasvakantie.  Van 3 tot en met 16 april wordt lokaal 008 van Kadens ter beschikking gesteld voor al wie moet ‘blokken’.

 

Editie paasvakantie

Voor het eerst stelt het stadsbestuur tijdens de paasvakantie – van 3 tot en met 16 april – een studieruimte ter beschikking, meer bepaald lokaal 008 van Kadens, Koning Albertstraat 24. Toegang via de elektronische schuifdeur bib/Kadens zowel in weekdagen als in het weekend van 8 tot 22 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. De studenten kunnen zich ter plaatse registreren op de daartoe voorziene daglijst. Er is telkens gratis wifi.

 

De bedoeling van Blokkot is studenten een neutrale blokruimte geven waar in alle rust kan worden gestudeerd voor komende examens. Dit kan tijdens weekdagen en in het weekend van 8 tot 22 uur, uitgezonderd de dagen waarop de voorziene infrastructuur niet beschikbaar is. Het Blokkot wordt georganiseerd onder toezicht van de stedelijke diensten en vrijwilligers.

 

Cijfers

De editie van 17 mei tot 30 juni 2016 telde 47 deelnemers, aan de editie herexamens, van 3 augustus tot 6 september, namen 46 studenten deel en de editie van 24 december 2016 tot 31 januari 2017 kon rekenen op 74 gegadigden. We kunnen dus van een groeiend succes spreken.

 

Volgende edities

Blokkot ‘mei - juni’ van 20 mei tot 30 juni: oc Sint-Sebastiaan en oc Volcraven in Oostkerke.

Blokkot ‘herexamens’ van 3 augustus tot 6 september 2017: Kadens, lokaal 008 en oc Sint-Sebastiaan.

Nieuwsoverzicht