naar inhoud
Lekedorpstraat

Lekedorpstraat krijgt nieuw wegdek

07 mrt

Een gedeelte van de Lekedorpstraat krijgt na het bouwverlof 2017 een nieuw wegdek. Dit project kadert in het Vlaams Plattelandsfonds waarvoor de stad Diksmuide een subsidie aanvraagt bij de Vlaamse overheid.

 

Op diverse plaatsen vertoont het wegdek van de Lekedorpstraat verzakkingen of opgestoken klinkers. Daarom worden de klinkers in het gedeelte vanaf de Kruiskalsijde- en Laagvlaktestraat tot aan de Tramstationsstraat vervangen door asfalt. Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het Vlaams Plattelandsfonds waarbij de stad een subsidie van 250.000 euro aanvraagt. De kostenraming van dit project bedraagt 239.496,03 euro, inclusief 21 % btw en proefonkosten.

 

De subsidie van het Vlaams Plattelandsfonds wordt toegekend omstreeks juni 2017. Daarna wordt een aannemer aangesteld om de werken uit te voeren. De werken starten op 1 september en duren ongeveer 25 werkdagen.

 

Uit te voeren werken

Eerst worden de klinkers verwijderd waarna er een laag schraal beton op komt om het niveauverschil op te vangen. Daarna wordt een bewapeningsnet aangelegd om het gewicht van wagens en zwaarder vervoer te kunnen dragen. Ten slotte krijgt het wegdek van de Lekedorpstraat twee asfaltlagen. De fundering wordt niet vervangen. Gedurende de werken zal doorgaand verkeer niet mogelijk zijn.

 

Plattelandsfonds 2016

De stad Diksmuide deed vorig jaar ook een beroep op het Vlaams Plattelandsfonds. Zo kregen de Oude Dorpsstraat in Kaaskerke en de Zadelstraat in Lampernisse een nieuwe asfaltlaag.

Nieuwsoverzicht