naar inhoud
Minipaardjes

Minipaardjes op bezoek in woonzorgcentrum Yserheem

17 feb

Onverwacht bezoek vorige week in het woonzorgcentrum Yserheem. Vier schattige minipaardjes wandelden vrolijk het rusthuis binnen op zoek naar knuffels, blije gezichten en pinkelende oogjes. En de bewoners losten die verwachtingen meer dan in. Ze hadden een fantastische namiddag die ze nog lang zullen herinneren.

 

Dat het personeel van WZC Yserheem ruimdenkend is mag je gerust een understatement noemen. Minipaardjes zijn heel tamme dieren die voor de bewoners therapeutisch werken. Ze verminderen stress, bevorderen de concentratie en geven een gevoel van kameraadschap. Door de paardjes te aaien, te knuffelen of ermee te wandelen krijg je een vrolijk gevoel. Perfect om de bewoners van het rusthuis een namiddagje te entertainen. De paardjes wandelden zowel in de gemeenschappelijke zalen als in de verschillende kamers. Van liften zijn ze absoluut niet bang.

 

Terug naar de jeugdjaren

Sommige bewoners werden meteen naar hun jeugdjaren terug gekatapulteerd bij het zien van de paardjes, anderen hadden nog nooit in hun leven een paard gestreeld. Hoe dan ook, de diertjes kregen enkel positieve reacties en blije gezichten.

 

 Zijn minipaardjes net zoals pony’s?

Het verschil tussen een pony en een minipaardje zit hem in de snuit. Deze Amerikaanse minipaardjes hebben een echte paardensnuit en ook net dezelfde hoeven als een paard. Bij een pony is dit anders.

 

De paardjes kwamen van ‘Mini Horse World’ in Ramskapelle. Of de poetsploeg zo blij was met de paardjes, dat is een ander verhaal!

Nieuwsoverzicht