naar inhoud

Je cholesterol te hoog?

Deze informatie is niet meer actueel!
Meestal wordt een (te) hoge cholesterol gezien als de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten. Vanuit de natuurlijke gezondheidszorg bekeken, blijkt die hoge cholesterol echter niet de oorzaak van de problemen, maar eerder een poging van het lichaam om de werkelijke problemen te verhelpen. Cholesterol hebben we absoluut nodig om gezond te kunnen functioneren. Zonder cholesterol kunnen onze ...

Info

Meestal wordt een (te) hoge cholesterol gezien als de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten. Vanuit de natuurlijke gezondheidszorg bekeken, blijkt die hoge cholesterol echter niet de oorzaak van de problemen, maar eerder een poging van het lichaam om de werkelijke problemen te verhelpen.

Cholesterol hebben we absoluut nodig om gezond te kunnen functioneren. Zonder cholesterol kunnen onze hersenen en zenuwen niet behoorlijk werken. Zonder cholesterol kunnen we geen galvloeistof aanmaken en dus geen vetten verteren. Zonder cholesterol kunnen wondjes in onze slagaders en aders niet gedicht worden en bloeden we dus dood.

Cholesterol is zo belangrijk dat, als we ze niet via de voeding binnenkrijgen, onze lever die gewoon zelf aanmaakt. Wat we moeten vermijden is niet de cholesterol, die slechts het plakkertje op de wonde is. Nee, we moeten de oorzaak vinden van de vele wondjes die in onze slagaders en aders ontstaan, en daar moeten we iets aan doen.

Meer hierover hoor je in het vormingsmoment over cholesterol en alles wat daarmee te maken heeft.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • dinsdag 21 maart 2017
    van 20.00 u tot 22.00 u

Waar

naam
Hilde Ryckewaert, Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg
adres
Grote Dijk 9 8600 Diksmuide

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €)

Organisatie

naam
Hilde Ryckewaert, Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg
Alle activiteiten

Zoeken