naar inhoud

Behekst Diksmuide anno 1089

Deze informatie is niet meer actueel!
Vlieg
Kuier rond door de mysterieus uitgelichte middeleeuwse straatjes, proef op de culinaire markt van wijnen, bier, kruiden, kazen en ander lekkers uit die tijd. Neem een kijkje in de oude ambachtenstraat waar u vilters, wilgenvlechters, leerlooiers en nog vele andere ambachtslieden aan het werk ziet, geniet van de randanimatie of neem deel aan één van de vele workshops. Ontdek Diksmuide anno 1089.

Info

De eerste historische en wetenschappelijke vermelding van de Stad Diksmuide komt voor op 31 oktober 1089 in een oorkonde van Robrecht II, markgraaf van Vlaanderen. Op 31 oktober 2014 is dat exact 925 jaar geleden dus en dat mag gevierd worden. Daarom wordt het stadscentrum omgetoverd tot een middeleeuwse stad. Kom de geschiedenis van Diksmuide zien, horen, voelen, ruiken en proeven!
In de middeleeuwen hadden de gewone mensen het heel zwaar. Voor de meesten was er weinig of geen tijd voor ontspanning. Maar toch waren er ook momenten waarop al het werk volledig aan de kant werd geschoven en men zich kon ontspannen. Op die dagen werden er jaarmarkten, processen en kermissen georganiseerd en kon men zich amuseren tot in de vroege uurtjes. Kom zo’n feestelijke middeleeuwse dag meemaken in Diksmuide.
Kuier rond door de mysterieus uitgelichte middeleeuwse straatjes en geniet op de culinaire markt van wijnen, bier, kruiden, kazen, gerookte vis, honing, brood, pastij en ander lekkers uit die tijd. Neem een kijkje in de oude ambachtenstraat waar u vilters, wilgenvlechters, leerlooiers, kaarsenmakers, kleermakers, graveurs, bierbrouwers, steenkappers en nog vele andere ambachtslieden aan het werk kan zien.
Of vergaap je aan de zwaardvechters, drakendansers, troubadours, goochelaars, poppenspelers, vuurspuwers, jongleurs en vele andere middeleeuwse animatie en workshops voor groot en klein. Wat dacht je van leren vilten, maliën vlechten, kruisboogschieten, piekenierstraining, muntslaan, middeleeuws koken, kaarsen maken, boomstronkstompen of hoefijzerwerpen?
Maar wees ook op uw hoede want in de middeleeuwen liepen er her en der toch wel wat zonderlinge figuren rond. Of misschien loop je wel een geest tegen het lijf...
Deze historische avond wordt echter in schoonheid afgesloten met een waar volksfeest waarbij u zich dansend laat meeslepen door de bedwelmende middeleeuwse rockmuziek van Prima Nocta en een fantastisch mooi slotspektakel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vrijdag 31 oktober 2014
    van 15.00 u tot 22.30 u

Waar

naam
Centrum
adres
Vismarkt 1 8600 Diksmuide

Prijs

Gratis

Contact

website
http://www.diksmuide.be

Organisatie

Alle activiteiten
foto: Behekst Diksmuide anno 1089

Zoeken